facebook
A B O U T H O T E L I E R

Αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε πόσες αξίζει το video;

Μία πενταετία πριν, η αναφορά της Google σχετικά με τη διαδρομή ενός ταξιδιώτη μέχρι την κράτηση, αναφέρθηκε στα βίντεο ως «τα νέα σύνορα» του ξενοδοχειακού μάρκετινγκ. Σύμφωνα δε με το Adelie Studios, το βίντεο μπορεί να αυξήσει την οργανική κυκλοφορία έως και 157%! Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι σύμφωνα και με έρευνες της AboutHotelier, το βίντεο μάρκετινγκ έχει την ικανότητα να προσελκύει την προσοχή του κοινού πολύ πιο αποτελεσματικά από τις εικόνες ή το κείμενο. Παρόλα αυτά πολλοί ξενοδόχοι αργούν να το συμπεριλάβουν στο μάρκετινγκ μείγμα τους… Σήμερα θα εξερευνήσουμε μαζί, τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο μάρκετινγκ για να αυξήσετε τα έσοδά σας.

Μεταφέρετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα

Έχετε κάτι συγκεκριμένο που θέλετε μεταδώσετε στους εν δυνάμει πελάτες σας; Το βίντεο μάρκετινγκ είναι ένας μοναδικός τρόπος να παραδώσετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα με έμμεσο, εύστοχο τρόπο. Ίσως, το μήνυμα που θέλετε να παραδώσετε, είναι το να κλείνουν οι ταξιδιώτες δωμάτιο απευθείας από την ιστοσελίδα σας;

Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε η φαντασία σας και να δημιουργήσετε ένα spot που θα δημιουργήσει το FOMO συναίσθημα στο κοινό. Ανάλογα το budget σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά στρατηγικό περιεχόμενο και να το προσθέσετε σε όσες περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Αγαπημένο παράδειγμα η Marriot που με την καμπάνια της “it pays to book direct” μας έδωσε ένα σαφές παράδειγμα επιτυχίας. Χρησιμοποίησαν το χιούμορ (και την αναγνωρισιμότητα της Grace Helbig – hello influencer marketing!) για να ξεχωρίσουν πάνω από οποιοδήποτε ΟΤΑ και το κατάφεραν επιτυχώς. Με τις ίδιες προθέσεις και το Hilton λάνσαρε τη “stop clicking around” καμπάνια της η οποία προκάλεσε τα OTAs και πέτυχε τον στόχο του ομίλου.

Περιγράψτε μία ιστορία

Χρησιμοποιώντας την επίκληση στο συναίσθημα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο που να στοχεύει στην προσέλκυση συγκεκριμένης αγοράς. Τον συγκεκριμένο τρόπο βίντεο μάρκετινγκ, τον βλέπουμε και στη χώρα μας από αρκετές βιομηχανίες – όπως για παράδειγμα βιομηχανίες καρτοκινητής τηλεφωνίας ή βιομηχανίες ζαχαρωδών προϊόντων. Οι εταιρείες αυτές δημιουργούν περιεχόμενο φαινομενικά άσχετο με το προϊόν τους. Παρόλα αυτά, χάρη στην επίκληση στο συναίσθημα που προαναφέρθηκε, το μήνυμα του βίντεο συνδέεται με το brand και φυσικά – οι πωλήσεις εκτοξεύονται.

Το θετικό με αυτό το είδος βίντεο μάρκετινγκ είναι ότι δε χρειάζεται να δημιουργήσετε μια ταινία μεγάλου μήκους – το περιεχόμενο όμως, θα πρέπει να ακολουθεί κάποιο είδος αφήγησης.

Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι το Happy Cretan Suites, που δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο ιστορίας δύο ερωτευμένων (target audience) που περνάνε μοναδικές στιγμές στο κατάλυμα. Η επιτυχία ήρθε λόγω των συναισθημάτων που προκαλεί το βίντεο, λόγω της συνεργασίας με τη Χριστιάνα Σκούρα (next top model – hello again influencer marketing!) αλλά και λόγω της θέσης του. Το συμπεριέλαβε στην ιστοσελίδα που έφτιαξε η AboutHotelier και το αποτέλεσμα ήταν να διαφοροποιηθεί σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά.

Υπάρχει και η επιλογή δημιουργίας μίας ταινίας μικρού μήκους – το French Kiss του Marriot έχει προσελκύσει πάνω από έξι εκατομμύρια προβολές στο YouTube (και συνεχίζει).

Virtual Tour

Με ένα virtual tour, δίνετε στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει σε πραγματικές συνθήκες το μέρος το οποίο αναζητά. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο, που και πάλι με τη story-telling τεχνική να μεταφέρετε στους επισκέπτες το συναίσθημα της διαμονής.

Μία άλλη επιλογή είναι το virtual tour στην κλασσική του μορφή – το LightHouse Hotel για παράδειγμα, θέλοντας να προωθήσει τη θέα της ιδιοκτησίας συμπεριέλαβε στην AboutHotelier ιστοσελίδα του μία σελίδα αφιερωμένη στη θέα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε τους πελάτες σας όπου εσείς θέλετε – σε μια σουίτα υπνοδωματίου, στο εστιατόριο σας, στο σπα.

Behind the scenes

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των μέσων κοινής δικτύωσης. Έχετε ήδη στα χέρια σας πολυάριθμες δυνατές, δωρεάν πλατφόρμες που μπορούν να αγγίξουν διαφορετικά ακροατήρια. Όταν κάποιος σκέφτεται τα βίντεο στο διαδίκτυο, η πρώτη πλατφόρμα που έρχεται στο μυαλό – για βάσιμους λόγους – είναι το YouTube. Έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των χρηστών του Διαδικτύου. Το Facebook είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιράζεστε βίντεο. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μοιράζονται οι ακόλουθοι σας τα βίντεο μέσα στην ίδια την πλατφόρμα και να έχουν έτσι την ικανότητα να προσεγγίζουν ένα καινούργιο αριθμό χρηστών. Τέλος, τα story στο Instagram, δίνουν τη δυνατότητα προσθήκης τοποθεσίας – πράγμα που σημαίνει ότι όταν κάποιος αναζητήσει τι «παίζει» στην τοποθεσία σας, είναι πολύ πιθανό να σας βρει.

Στα εταιρικά social media το περιεχόμενο που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά βίντεο με behind the scenes (bts). Υπάρχει μεγάλη αξία στο BTS. Οι άνθρωποι δε συνδέονται με ονομασίες, θέλουν να συνδεθούν με τους ανθρώπους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και των πελατών σας. Όχι μόνο οδηγεί σε εξανθρωπισμό της επιχείρησής σας, αλλά δείχνει ότι μπορείτε να διασκεδάσετε, να εκτιμήσετε και να σεβαστείτε την ομάδα σας.

Συμπέρασμα
Το βίντεο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την προβολή του ξενοδοχείου σας στο διαδίκτυο. Η δύναμη του είναι φυσικά ελκυστική, επιτρέποντας την προώθηση του χώρου πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις. Για να δείτε όμως αποτελέσματα, προέχει η δημιουργία μιας στρατηγικής που έχει ξεκάθαρο στόχο.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με το marketing του ξενοδοχείου σας, κλείστε ένα ραντεβού σήμερα με έναν ειδικό της AboutHotelier κάνοντας κλικ εδώ.

Related Post

Recent Posts

Instant Messaging για Ξενοδοχεία: Πως θα Ξεχωρίσετε;
Sustainable Hotel Management: Γιατί η βιώσιμη διαχείριση ξενοδοχείων είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας το 2021
Email Marketing: Γιατί το ξενοδοχείο σου πρέπει να κάνει τμηματοποίηση στη λίστα επαφών;

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Follow Us

Contact Us

Email: sales(at)abouthotelier.com
Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier