Πως να Προσελκύσετε Εταιρικούς Ταξιδιώτες στο Ξενοδοχείο σας - AboutHotelier
Με το φθινόπωρο να κοντοζυγώνει, τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν περισσότερους επαγγελματίες ταξιδιώτες καθώς πρόκειται για τη σεζόν με τις περισσότερες εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια. Η αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών είναι κερδοφόρα – μέχρι και η Airbnb στρέφει το ενδιαφέρον της προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοινώνοντας ένα νέο business travel πρόγραμμα. Εάν το ξενοδοχείο σας είναι γεμάτο τα Σ/Κ αλλά ήσυχο τις καθημερινές, αυτή η κατηγορία αγοράς ίσως είναι το εισιτήριο σας προς τη βελτιωμένη πληρότητα και το καλύτερο ADR. Αν αναρωτιέστε πως να προσελκύσετε εταιρικούς ταξιδιώτες, τότε στο σημερινό blog θα βρείτε 7 + 1 τρόπους να τους κερδίσετε.  

1. Μια ιστοσελίδα βελτιστοποιημένη για κινητά

  Ένας ιστότοπος ξενοδοχείων φιλικός προς κινητά δίνει στους επιχειρηματίες εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες ιδιοκτησίας, ενώ αυτοί βρίσκονται εν κινήσει. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο ιστότοπός σας διαθέτει χάρτη με εμφανή τη θέση της ιδιοκτησίας σας σε σχέση με μεγάλες εταιρίες ή χώρους συνεδρίων.   Σκεφτείτε την ιδέα να προσθέσετε μια σελίδα αφιερωμένη σε επαγγελματίες ταξιδιώτες που να αναδεικνύει όλες τις σχετικές ανέσεις, υπηρεσίες και πακέτα που απευθύνονται στη συγκεκριμένη αγορά. Αυτός ο τρόπος δεν είναι χρήσιμος μόνο για να κερδίσετε μελλοντικούς εταιρικούς πελάτες, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύστε το SEO.  

2. Εύκολη κράτηση

  Οι εταιρικοί πελάτες είναι απασχολημένοι και δε θα ψάξουν μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια όπως οι ταξιδιώτες αναψυχής. Πρόκειται για πρακτικούς τύπους που απαιτούν βολικές υπηρεσίες που εξοικονομούν χρόνο. Αυτό συμφέρει φυσικά την τσέπη σας, αφού είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν μια απευθείας κράτηση, εφόσον αυτή τους παρουσιάζεται με τον τρόπο που επιθυμούν. Μια απλή και ομαλή διαδικασία κράτησης που παρέχει πρόσβαση σε εταιρικές τιμές (μέσω κωδικών πρόσβασης) εκτιμάται δεόντως από τους πελάτες σας που οργανώνουν επαγγελματικά ταξίδια. Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο βήμα:  

3. Εταιρικές τιμές με παροχές αναψυχής

  Παρότι ο λόγος του ταξιδιού τους είναι καθαρά επαγγελματικός, θέλουν ακόμα να έχουν την καλύτερη εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο σας. Συμβαίνει εξάλλου συχνά να παρατείνουν την παραμονή τους λόγω απρογραμμάτιστων συναντήσεων, επερχόμενων διαδηλώσεων ή προσωπικών λόγων. Στο ταραχώδες αυτό πρόγραμμα εργασίας τους, η πίεση των συναντήσεων και των ταξιδιών μπορεί να δημιουργήσει ένα άγχος στο σώμα και το μυαλό, προκαλώντας τους να αισθάνονται αν μην τι άλλο ταραγμένοι. Ως εκ τούτου, πάντα ψάχνουν για τα ξενοδοχεία με παροχές όπως de-stress πακέτα. Αν δεν έχετε εγκαταστάσεις ευεξίας στο ξενοδοχείο σας, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με ένα κοντινό σπα και να προσφέρετε ένα πακέτο που να καλύπτει πλήρως τους.. αγχωμένους σας πελάτες.  

4. Πρωινό

  Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες αγαπούν το πρωινό. Σε αντίθεση με τους ταξιδιώτες αναψυχής, θα σηκωθούν σίγουρα αρκετά νωρίς το πρωί έχοντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα στο μυαλό τους. Μάλιστα, αν το πρωινό σας προσφέρεται μετά τις 8:00, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να τους προσφέρετε το πρωινό τους ακόμα νωρίτερα, αν ζητηθεί. Είναι σημαντικό να έχετε προβλέψει αυτή την επιλογή και να τους την παρουσιάσετε πριν σας τη ζητήσουν. Μην παραβλέπετε το πρώτο γεύμα της ημέρας σε αυτή την αγορά – ένας από τους κορυφαίους λόγους που οι επαγγελματίες ταξιδιώτες κάνουν κράτηση σε B & B είναι ότι ξέρουν ότι θα έχουν ένα ζεστό, πλούσιο πρωινό πριν ξεκινήσουν τη μέρα τους.  

5. Εύκολη πρόσβαση

  Περισσότεροι από 1 στους 2 επαγγελματίες ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο/λιμάνι προς το ξενοδοχείο. Πρόκειται για την κυριότερη, πιο σχετική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας. Η αναμονή για ταξί ή για δημόσια συγκοινωνία μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση οπότε έχετε εδώ την τέλεια ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε.  
Μετατρέψτε το ταξίδι τους σε Bleisure = Business + Leisure.
 

6. Γρήγορο check-in και check-out

  Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους μας, αλλά οι επαγγελματίες ταξιδιώτες τείνουν να έχουν ακόμη λιγότερη ανοχή προς την αναποτελεσματικότητα. Ξεκινήστε σωστά  εξασφαλίζοντας ότι η διαδικασία check-in (και check-out) είναι γρήγορη. Ορισμένα Cloud PMS, όπως το RoomRack, προσφέρουν υπηρεσία Online Check-In. Επιτρέπουν ως αποτέλεσμα στο προσωπικό της ρεσεψιόν να ελέγχει τους επισκέπτες με μία κίνηση έχοντας μέγιστη απόδοση – χωρίς να θυσιάζει την άψογη προσωπική εξυπηρέτηση με χαμόγελο.  

7. Ευέλικτες ώρες για check-in και check-out

  Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία καθιστούν πιο ευέλικτους τους χρόνους check-in και check-out ως μέρος των προσπαθειών εξατομίκευσης των υπηρεσιών τους (πηγή: MainStreet). Ορισμένα καταλύματα χρεώνουν επιπλέον για αυτό το αίτημα, ενώ άλλα το προσφέρουν δωρεάν σε loyal members. Οι ευέλικτοι χρόνοι check-in και check-out δε θα μπορούσαν να είναι πιο συναφείς με τους εταιρικούς ταξιδιώτες.   Συχνά φθάνουν στον προορισμό τους το πρωί και χρειάζεται να φρεσκαριστούν πριν τη συνάντησή τους που θα γίνει στις 1. Υπάρχει και η περίπτωση να επιστρέφουν στη βάση τους αργά το απόγευμα. Παρόλο που οι αλλαγές στις ώρες check-in και check-out μπορούν να περιπλέξουν την υπηρεσία καθαριότητας και την κατανομή των δωματίων, τα σύγχρονα PMS βοηθούν στην ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων.  

8. Σύνδεση στο ίντερνετ

  Αν και πρόκειται για πολύ βασική λειτουργία, πολλά ξενοδοχεία δεν παρέχουν λειτουργική σύνδεση Wi-Fi. Αυτή η σύνδεση είναι φυσικά πολύ κρίσιμη για έναν επαγγελματία ταξιδιώτη. Οι διαχειριστές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι μια τέτοια βασική προϋπόθεση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Η έλλειψη της οποίας δε, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές κριτικές.  

Εν κατακλείδι:

 
Η απάντηση στο πως να προσελκύσετε εταιρικούς ταξιδιώτες βρίσκεται σε 3 λέξεις: ευκολία, αποτελεσματικότητα, τεχνολογία.
  Αυτοί οι τύποι καλεσμένων όχι μόνο φέρνουν άλλους παρόμοιους επισκέπτες στο κατώφλι σας μέσω συστάσεων και ισχυρών σχολίων αλλά επιπλέον σας βοηθήσουν να είστε ανοιχτοί σε νέους τύπους καλεσμένων. Ακόμη και στις εποχές χαμηλής αιχμής.   Είναι σημαντικό να εμπεδώσετε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ των εταιρικών και των «απλών» πελατών που ταξιδεύουν για αναψυχή. Σημειώστε επίσης ότι απέναντι σας έχετε το εταιρικό πρόσωπο, ο πραγματικός πελάτης όμως είναι η ίδια η εταιρεία που οργανώνει ταξίδια για λογαριασμό των εργαζομένων της. Διαφημίζοντας τις:  
  • φιλικές προς τις επιχειρήσεις σας ανέσεις
  • υπηρεσίες και πακέτα στη (βελτιστοποιημένη για κινητά) ιστοσελίδα σας και
  • πραγματοποιώντας στοχευμένες διαφημίσεις σε ΟΤΑ
  θα κατακτήσετε τον στόχο σας σε χρόνο dt .   Σιγουρευτείτε τέλος ότι κρατάτε τους εταιρικούς πελάτες ενημερωμένους σχετικά με τις σχετικές ειδικές προσφορές μέσω email marketing και social media.

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ