Γιατί το Google Analytics είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας - AboutHotelier
> Γιατί το Google Analytics είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας.

Το Google Analytics είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ισχυρά εργαλεία για την παρακολούθηση και την ανάλυση της «κυκλοφορίας» στο WebSite σας. Σας δίνει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με το ποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, τι ψάχνει, και πώς φτάνει στην ιστοσελίδα σας. Κάθε επιχείρηση που θέλει να επεκταθεί και να αναπτύχθεί στο διαδίκτυο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το Google Analytics.

Η χρησιμότητα των Google Analytics είναι πολύ σημαντική. Χάρη στο εργαλείο αυτό έχετε μια πλήρη εικόνα σχετικά με την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα τα δημογραφικά στοιχεία των επισκεπτών σας. Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να μάθετε την περιοχή διαμονής τους ή την μητρική τους γλώσσα.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα το Google Analytics να σας παράσχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό επιστροφής στη σελίδα σας αλλά και τον χρόνο πλοήγησης σε αυτήν. Πληροφορίες για τον browser με τον οποίο την επισκέφτηκαν και τους τρόπους με τους οποίους κατέληξαν σε αυτήν (keywords, referral links κλπ). Αναλύοντας επομένως και αξιοποιώντας αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο στις σελίδες σας.

 

Επίσης, το Google Analytics μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη και την παρακολούθηση διαφημιστικών εκστρατειών. Μία από τις επιλογές που θα βρείτε στην καρτέλα Advanced, είναι και η παρακολούθηση εκστρατειών του Google AdWords. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή κάνοντας click στο πεδίο “I want to track AdWords campaigns”. Mε αυτό τον τρόπο, το Analytics θα σας δώσει επιπλέον στοιχεία για τις καμπάνιές σας καθώς και πληροφορίες για την απήχησή τους στο διαφημιστικό κοινό.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι μέσω του Google Analytics, μπορείτε να προσθέσετε στόχους και ειδοποιήσεις. Να παρακολουθήσετε αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων που γίνονται στο site σας καθώς και από ποια καμπάνια ήρθαν οι πελάτες σας. Έτσι, μπορείτε να αξιολογήσετε σε πραγματικά ποσά την απόδοση του διαφημιστικού budget σας.

Πάμε να δούμε περιληπτικά όλα τα δεδομένα που σας δίνει το Google Analytics και είναι πολύ σημαντικά για την προώθηση της επιχείρησής σας.

Εδώ, λοιπόν θα βρείτε μια λίστα με τα σημαντικά δεδομένα, που το Google Analytics θα σας δώσει:

  • Από πού οι επισκέπτες σας προέρχονται. Πολύ σημαντικό αν στοχεύετε σε ένα συγκεκριμένο κοινό.
  • Πώς οι επισκέπτες σας βρήκαν τον ιστοχώρο σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε ποιες από τις προσπάθειές σας αποδίδουν καρπούς.
    Δείχνει εάν οι επισκέπτες σας βρήκαν το site σας άμεσα, ή μέσα από μια παραπομπή από άλλη ιστοσελίδα (π.χ.: Twitter, Facebook), ή από τις μηχανές αναζήτησης.

 

  • Τα προγράμματα περιήγησης στο Web που χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες σας. Γνωρίζοντας ποια web browsers οι επισκέπτες σας χρησιμοποιούν σας επιτρέπει να γνωρίζετε σε ποια προγράμματα περιήγησης θα πρέπει να επικεντρωθείτε.
  • Ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιήθηκαν από τους επισκέπτες στις μηχανές αναζήτησης για να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το SEO. Γνωρίζοντας ποιες λέξεις -κλειδιά ψάχνουν οι επισκέπτες για να φτάσουν στο site σας μπορείτε να δείτε αν είστε στον σωστό δρόμο.

 

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ