Μεγάλη αύξηση στις προκρατήσεις! Πόσο έτοιμοι είστε για την τουριστική περίοδο; - AboutHotelier

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ήρθε πιο γρήγορα απ’ ό,τι το περιμέναμε. Ως ηλιόλουστη και τουριστική χώρα, η Ελλάδα, είναι αναμενόμενο να υποδεχτεί πλήθος τουριστών κατά τις Πασχαλινές ημέρες , ιδιαίτερα σε νησιά όπου το Πάσχα είναι κάτι παραπάνω από ετήσια θρησκευτική παράδοση (βλέπε Κέρκυρα!). Άλλωστε οι επόμενοι δυο μήνες είναι και οι μήνες που πραγματοποιούνται οι περισσότερες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Ο τουρίστας από την Φινλανδία νιώθει το ίδιο καλοκαίρι τον Μάιο με ό,τι εμείς νιώθουμε τον Αύγουστο. Ως γνωστόν δηλαδή η τουριστική περίοδος ξεκινά από Απρίλιο και τελειώνει Οκτώβριο. Όλοι εσείς που διαθέτετε ξενοδοχειακά καταλύματα, είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε το φετινό πλήθος τουριστών; Είστε σίγουροι ότι οι τιμές σας είναι ελκυστικές και ότι οι ιστοσελίδες των καταλυμάτων σας είναι αρκετά μοντέρνες για να ικανοποιήσουν τον πελάτη και να τον ωθήσουν σε κράτηση; Παρακάτω η Abouthotelier σας παρέχει εύκολους τρόπους και έξυπνα tricks που θα σας κάνουν να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις σας και την δημοτικότητα σας.

 

OTas – τελικά είναι σύμμαχοι ή εχθροί;

 

Είναι σημαντικό να εντοπίσετε ποια είναι τα κανάλια στα οποία τείνουν να κάνουν κρατήσεις οι πελάτες σας, όπως και το γιατί αυτά τα κανάλια έχουν γίνει τόσο γνωστά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, 3 είναι οι λόγοι που προτιμούν τα κανάλια οι χρήστες:

 

  • Η φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα
  • Η συνήθεια πια να κλείνουν μέσω καναλιών
  • Η πεποίθηση ότι τα κανάλια έχουν τυπικά τις χαμηλότερες τιμές

 

Έτσι, μπαίνοντας στη θέση ξενοδόχων, γίνεται αντιληπτή η ανησυχία τους για το προς τα πού πρέπει να στραφούν και τι στάση πρέπει να κρατούν. Η απάντηση είναι απλή, λοιπόν.

 

Δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε τους OTas!

 

Συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως πρέπει να βρείτε τρόπους να τους αξιοποιήσετε και όχι να στραφείτε εναντίον τους. Η κρυφή αρχή πίσω από το σωστή διαχείριση και το marketing είναι η σωστή ισορροπία. Πρέπει να είστε σε θέση να δεχτείτε την υποστήριξη τους όταν η ζήτηση είναι μικρή (πχ. κατά τους χειμερινούς μήνες) και να τους «εκμεταλλευτείτε» όταν η ζήτηση είναι μεγάλη (βλ. τουριστική περίοδος) μέσω όλο και περισσότερων νέων υπηρεσιών. Το ιδανικό εργαλείο για το τελευταίο είναι η ενσωμάτωση του Price Check Widget στην ιστοσελίδα του καλύμματος σας.

 

Ανεπιφύλακτα λοιπόν, το διαδίκτυο εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες προτάσεις που θα σας κάνουν να βελτιώσετε τις τιμές σας, να αυξήσετε την δημοτικότητα του καταλύματος σας και να έχετε πρόσβαση σε στατιστικές αναλύσεις της αγοράς. Η πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω διάφορων πλατφορμών, όπως αυτή που εμείς έχουμε δημιουργήσει σύμφωνα με τις ανάγκες των ξενοδόχων, την “Hotel Manager Platform” του Price Check Widget.

 

Η υπηρεσία Competitors Analysis θα σας ενημερώνει για το τι συμβαίνει στην αγορά και κατά πόσο ενημερωμένες είναι οι τιμές του καταλύματος σας.

 

Το να γνωρίζετε τη θέση (ranking) που κατέχετε μεταξύ των καναλιών διαμονής όσον αφορά την αναλογία πώλησης / τιμής, καθώς και η διαφορά στις διαθέσιμες τιμές (rate parity)ίδιων δωματίων από τα κανάλια είναι επίσης δυο ουσιώδεις βάσεις για την καλύτερη διαμόρφωση των τιμών σας.

 

Τέλος, η πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία, όπως η αναλογία διαθεσιμότητας προς τις πραγματοποιημένες κρατήσεις, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια συνολική εικόνα για το κατάλυμα σας και να αναζητείτε συνεχώς τρόπους να το αναβαθμίσετε.

 

Η τεχνολογία είναι σε θέση να επεκτείνει συνεχώς τις γνώσεις μας και στην περίπτωση σας να ενισχύσει τα έσοδα σας, ειδικότερα τους τουριστικούς μήνες που πλησιάζουν. Γι’ αυτό μην αγνοείτε άλλο τις υπηρεσίες που προσφέρονται απλόχερα και δράστε αναλόγως, ώστε να έχετε μια προσοδοφόρα τουριστική περίοδο!

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier