Γαλάζιο, Λευκό και Εσείς: Ιδέες για τη Καλοκαιρινή Στρατηγική σας - AboutHotelier

Το καλοκαίρι κοντοζυγώνει, και η υπόσχεση που φέρνουν οι πρώτες ζέστες, τα θερμά ηλιοβασιλέματα και  τα έτοιμα-για-βουτιά νερά, σημαδεύουν την έναρξη της πιο καυτής περιόδου για τα ξενοδοχεία. Οι ξενοδόχοι ξεκινάνε την καλοκαιρινή στρατηγική τους, και όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ανεβαίνει και η πληρότητα.

 

Οι κρατήσεις τείνουν να αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, και με τους ίδιους ρυθμούς αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Αυτό συμβαίνει διότι οι ταξιδιώτες βάζουν περισσότερο χρόνο και κόπο στο να οργανώσουν τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές τους διακοπές σε σχέση με την προσπάθεια που καταβάλουν για απλές εκδρομές ή εξορμήσεις, κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου.

 

Είτε έχετε παρατηρήσει την καλοκαιρινή πληρότητα σας να «κάνει κοιλιά» τα τελευταία καλοκαίρια – είτε τα πηγαίνετε καλά, αλλά θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στην τακτική σας. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για να κάνετε εντύπωση, και κερδίστε μερικούς πιστούς πελάτες στη διαδρομή.

 

 

 

καλοκαιρινή στρατηγική - blog for AboutHotelier

Πότε οι διαφημιστικές καμπάνιες φέρνουν τα περισσότερα αποτελέσματα;

Το Email Marketing team της AboutHotelier ανέλυσε πάνω από 1,000 email, με σκοπό να δει πότε οι ξενοδόχοι βλέπουν τις περισσότερες κρατήσεις ανά καμπάνια. Στα αποτελέσματα είδαμε ότι οι πιο “καυτοί” μήνες είναι ο Φεβρουάριος και ο Ιούνιος – ακολουθούν ο Μάρτιος και ο Ιούλιος – και τέλος Απρίλιος και ο Μάιος.

 

 

 

Είναι μια καλοκαιρινή διαφημιστική καμπάνια αρκετή;

Η γρήγορη απάντηση είναι όχι. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων, στέλνει μεταξύ 2 και 5 διαφημιστικών καμπανιών ανά έτος. Σύμφωνα όμως με την έρευνα που αναφέρθηκε προηγουμένως, η πιο αποτελεσματική τακτική είναι το να στέλνονται 13 ή περισσότερες καμπάνιες ανά έτος.

 

 

 

 

Χτίζοντας την τέλεια καλοκαιρινή στρατηγική.

Για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε τη στρατηγική σας,  χωρίσαμε τις κινήσεις που προτείνουμε να ακολουθήσετε σε 4 βήματα.

 

καλοκαιρινή στρατηγική - blog for AboutHotelier

 

Βήμα 1.«Ένας στόχος χωρίς πλάνο, παραμένει μόνο μια ευχή»

Η αρχή της στρατηγικής σας οφείλει να ξεκινάει νωρίς.  Όταν λέμε νωρίς, το εννοούμε.

Τα ξενοδοχεία με πετυχημένη, σταθερή καλοκαιρινή πληρότητα ξεκινάνε την προώθηση από τον Νοέμβριο, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις, που αγγίζουν και το 50%. Αν η έκπτωση σας φαίνεται υπερβολική, μπορείτε να την εφαρμόσετε σε συγκεκριμένο αριθμό δωματίων – και να δείτε πως θα πάει. Έτσι και αλλιώς, οι πελάτες που θα κλείσουν το δωμάτιο τους από τόσους μήνες πριν είναι ελάχιστοι – ίσως να είναι μόνο οι πιστοί πελάτες σας, που θα ερχόντουσαν σε εσάς ούτως ή άλλως, έχοντας διαφορετική loyal τιμή.

Η τακτική αυτή αποσκοπεί στο να κάνετε τους πελάτες σας να ονειρευτούν μέσα στον χειμώνα, το καλοκαίρι – και συγκεκριμένα, το καλοκαίρι στο κατάλυμα σας.

 


 

Βήμα 2. «Τα λουλούδια ανθίζουν – το ίδιο και η διάθεση για διακοπές»

Οι επόμενες καμπάνιες πρέπει να προωθούνται στις αρχές του Φεβρουαρίου. Το μήνυμα που θα λαμβάνουν οι πελάτες, οφείλει να έχει την ενέργεια ότι το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ – η ώρα για οργάνωση διακοπών, ήρθε.

Φυσικά η έκπτωση θα συνεχίσει να υπάρχει. Το ποσοστό όμως πέφτει, στο 35-40 %.

 


 

Βήμα 3. «Είμαστε φτιαγμένοι για καλοκαιρινές περιπέτειες»

Η επόμενη φάση, ξεκινάει τον Μάιο. Ήρθε η ώρα να ρομαντικοποιήσετε το καλοκαίρι, να διαφημίσετε καλοκαιρινές σκηνές και να αποζημιώσετε τα early birds.

Φυσικά, η έκπτωση πλέον δεν είναι τόσο γενναιόδωρη –   κυμαίνεται από 10–30%. Εδώ πρέπει να επικεντρωθείτε στην πίεση του χρόνου – να τονίσετε ότι ο χρόνος περνάει, και η καλύτερη ώρα είναι τώρα. Μπορούν μέχρι και οι καμπάνιες σας να είναι αυτής της φιλοσοφίας – flash discounts, που προσφέρουν δυνατότητα έκπτωσης με ειδικό κωδικό που θα διαρκέσει 48 ώρες.

 


 

Βήμα 4. «O Αύγουστος είναι η Κυριακή του καλοκαιριού»

Η αρχή του τέλους ξεκινάει για την καλοκαιρινή περίοδο, και θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Τώρα, η φιλοσοφία της καμπάνιας σας είναι επικεντρωμένη στην τελευταία ευκαιρία διακοπών.

Είναι τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη, και θέλετε να είστε όσο πιο αισιόδοξοι, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος – και δυνατότητα εκπτώσεων.

Το ποσοστό ξανά ανεβαίνει, στο 20-30%. Προτείνουμε τη χρήση τιμής και όχι ποσοστού σε αυτήν την καμπάνια- για παράδειγμα: «Έχουν Μείνει 20 μέρες Καλοκαιριού! Δωμάτια από 59 €»

 


 

Για να ολοκληρώσουμε, είναι προτιμότερο να στέλνετε συχνά καλοκαιρινές καμπάνιες. Εκτός αν είστε το μοναδικό κατάλυμα στην περιοχή σας, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, ειδικά σήμερα που στο παιχνίδι έχουν ενταχθεί και τα Airbnb‎.

 

Τι μπορείτε να περιλαμβάνετε στις καμπάνιες σας; Μείνετε συντονισμένοι στα blog της AboutHotelier για να μάθετε!

 

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier