Συμβουλές για Instagram Επιτυχία: Η Απαραίτητη Λίστα - AboutHotelier

Παλαιότερα ήταν οι φωτογραφίες περιοδικών και οι σκηνές στην τηλεόραση που μας ενέπνεαν να ταξιδέψουμε. Το διαδίκτυο έχει κάνει τον τουριστικό τομέα πολύ πιο προσιτό, εμπνέοντας τη δημιουργία ονείρων για ένα ταξίδι οποιαδήποτε στιγμή. Σύμφωνα με έρευνες, περισσότερο από το 50% των ατόμων 18 έως 65 ετών, κάνουν κράτηση με βάση τα Instagram Post και κριτήριο το πόσο “instagramable” είναι το μέρος το οποίο πρόκειται να επισκεφτούν.  

 

Έχοντας ως στόχο την αφήγηση μιας ιστορίας μέσω οπτικού περιεχομένου, το Instagram αποτελεί την απόλυτη πλατφόρμα τόσο για την ανακάλυψη ενός καταλύματος όσο και για το marketing του. Είτε λοιπόν είστε ήδη εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα, είτε ξεκινάτε τώρα, σας έχουμε φτιάξει μια λίστα με συμβουλές για Instagram Success.

 

 

#Βήμα1

Στήσιμο του προφίλ

 

Εταιρικό προφίλ

Αν δεν το έχετε ήδη προβλέψει, σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι εταιρικός. Το να μετατρέψετε έναν λογαριασμό από προσωπικό σε εταιρικό είναι δωρεάν, και σας δίνει πρόσβαση σε εργαλεία που βοηθούν την αντιστοίχιση του ξενοδοχείου σας με ένα μεγαλύτερο κοινό. Με ένα εταιρικό προφίλ, έχετε τη δυνατότητα:

 

 • Να προωθήσετε το ξενοδοχείο σας μέσω των Instagram διαφημίσεων
 • Να ενώσετε τη σελίδα σας στο facebook με το Instagram προφίλ
 • Να έχετε πρόσβαση στα insights, ένα απαραίτητο εργαλείο για να γνωρίσετε το κοινό σας
 • Να επιλέξετε κατηγορία για την επιχείρησή σας και να προσθέσετε στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να σας βρίσκουν οι πελάτες ευκολότερα.

 

Όνομα χρήστη

Κρατήστε το όσο το δυνατόν πιο απλό και καθαρό. Για παράδειγμα, αν η επωνυμία σας είναι Panorama Resort Suites & Spa, ένα απλό PanoramaSuites αρκεί.

 

Βιογραφικό

Το βιογραφικό θα πρέπει να παρουσιάζει την προσωπικότητα του ξενοδοχείου και να παρέχει τις απαραίτητες για επικοινωνία πληροφορίες. Αν έχετε δημιουργήσει ένα μοναδικό hashtag, καλό είναι να το περιλαμβάνετε στο βιογραφικό σας. Αν είστε ένα luxury ξενοδοχείο, χρησιμοποιήστε τα emoji με μέτρο – αν είστε urban, και στοχεύετε σε νεανικό κοινό, μπορείτε να τα προσθέσετε περισσότερα στο βιογραφικό σας.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε το βιογραφικό ενός luxury ξενοδοχείου, το οποίο μέσα σε λίγες γραμμές παρουσιάζει ποιο είναι, πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία καθώς και το μοναδικό του hashtag. Απλό, σαφές και ελκυστικό.

 

 

#Βημα2

Περιεχόμενο

 

Post που τραβάνε την προσοχή

Το Instagram δεν είναι το μέρος που θα ανεβάσετε τις πανοραμικές φωτογραφίες του δωματίου σας. Για να δουν οι υποψήφιοι πελάτες τις λεπτομέρειες του κάθε δωματίου, θα μπορούν να μπουν κάλλιστα στην ιστοσελίδα σας. Στο Instagram, πρέπει να μεταφέρετε την αίσθηση του να μένει κάποιος σε εσάς. Εκπαιδεύστε το μάτι σας στο να είναι πιο καλλιτεχνικό και καταγράψτε τις λεπτομέρειες που κάνουν την ιδιοκτησία σας μοναδική – όπως το μοτίβο στα πλακάκια του μπάνιου σας. Με υψηλή ποιότητα κάμερας φυσικά!

 

Hashtag και captions με νόημα

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ένα κάρο hashtag χωρίς νόημα. Υπάρχουν μάλιστα κάποια hashtag που καλό θα ήταν να αποφύγετε – για παράδειγμα #yolo #yasss #blessed. Αυτά σίγουρα δε θα εντυπωσιάσουν το κοινό σας, ακόμα και αν είστε το απόλυτα νεανικό urban hostel.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα από cottage houses.

 

Συμβουλές για Instagram - Aletro

 

Τα captions διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη σχέση του post με το κοινό του. Χρησιμοποιήστε έξυπνες λεζάντες που είναι σχετικές με τη φωτογραφία που ανεβάσατε, και προωθήστε τη μοναδική φωνή του brand σας.

 

Μοναδικό hashtag και Τοποθεσία

Τα μοναδικά hashtag (branded hashtags) είναι τέλεια για να ενθαρρύνετε το user-generated content. Πρόκειται για περιεχόμενο δημιουργημένο από τους ίδιους τους ακολούθους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα του καταλύματος σας (π.χ. #AletroCottageHouses) ή αν νιώθετε δημιουργικοί, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πιο μοναδικό αφού βέβαια ελέγξετε ότι δε χρησιμοποιείται ήδη από κάποια άλλη επιχείρηση (π.χ. το #athensandme του Athens Connection Apartments).

Εκμεταλλευτείτε και τη δυνατότητα προσθήκης τοποθεσίας στα post και στα stories σας. Έτσι, κάποιος χρήστης που αναζητά απλώς την περιοχή, θα μπορέσει να σας ανακαλύψει πολύ πιο εύκολα.

 

 

Instagram Stories

Είναι διαφορετικά από τις απλές δημοσιεύσεις. Μένουν στο προφίλ σας για 24 ώρες, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα να τα κρατήσετε στο προφίλ σας για όσο επιθυμείτε, δημιουργώντας highlights. Δε χρειάζεται να είναι τέλεια – πρέπει απλά να δίνουν στον ακόλουθο σας μία εσωτερική ματιά. Ορισμένες ιδέες περιέχουν:

 

 • Προσφορές που τρέχουν
 • Ανακοινώσεις
 • Backstage βίντεο και εικόνες
 • Γρήγορες, fun συνεντεύξεις με το προσωπικό σας

 

Συνεκτική εμφάνιση

Καλό θα ήταν, πριν κάνετε την πρώτη σας δημοσίευση να αποφασίσετε το στυλ που θέλετε να έχει το προφίλ σας. Η διατήρηση μιας συνεκτικής εμφάνισης για τον λογαριασμό σας συμβάλλει στην ενίσχυση της επωνυμίας και της ιστορία σας.

Ο τρόπος να το κάνετε αυτό, είναι με το να δημιουργήσετε συγκεκριμένα φίλτρα για τις φωτογραφίες σας (μη χρησιμοποιήσετε τα «έτοιμα» της εφαρμογής) και να χρησιμοποιείτε την ίδια αίσθηση σε όλες σας τις δημοσιεύσεις.

Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί ένα παράδειγμα.

 

 

#Βήμα3

Δημόσιες Σχέσεις

 

Following

Εφόσον έχετε στήσει το Instagram σας, ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε τα πρώτα προφίλ. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση και εξερευνήστε τοπικές επιχειρήσεις που συμβάλουν στην εμπειρία των πελατών σας. Για παράδειγμα εστιατόρια, gallery, ξεναγοί, bar. Ξεκινήστε να αλληλεπιδράτε μαζί τους – ακολουθήστε τους και κάντε like και σχόλια στις δημοσιεύσεις τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε ορατότητα από περισσότερους πελάτες.

 

Influencer

Ανάλογα τον σκοπό του Instagram σας, μπορείτε να εξετάσετε την πιθανότητα συνεργασίας με κάποιον influencer. Μπορείτε να βρείτε αυτόν που ταιριάζει στην αισθητική του ξενοδοχείου, να τον προσκαλέσετε για ένα getaway με τα έξοδα του πληρωμένα, και σε αντάλλαγμα να σας διαφημίσει στο προφίλ του. Έχετε υπόψιν βέβαια ότι η πληρωμή του είναι αναλογική με τη δημοσιότητα του δικού σας προφίλ. Αν ακόμα δεν έχετε υψηλό αριθμό ακολούθων και engagement, προτείνετε του μία προσφορά μαζί με το πρώτο μήνυμά σας προκειμένου να έχετε περισσότερες πιθανότητες να δεχθεί.

 

Διαφήμιση επί πληρωμή

Η τακτική αυτή βρίσκεται σε κάθε λίστα με συμβουλές για Instagram. Οι διαφημίσεις Instagram λειτουργούν σαν διαφημίσεις Facebook, βοηθώντας σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλύτερες δημοσιεύσεις σας. Με πέντε μορφές διαφήμισης για να επιλέξετε, από εικόνα, σε βίντεο, καρουσέλ, ιστορίες μέχρι και συλλογές, η διαφήμιση στο Instagram είναι ένας οικονομικός και ταυτόχρονα αποδοτικός τρόπος για να διευρυνθεί η εμβέλεια οποιουδήποτε είδους δημοσίευσης.

Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε την απόδοση της κάθε διαφήμισης στα insights προκειμένου να ξέρετε τι «πουλάει» περισσότερο.

 

Προωθείστε το Instagram σας

Βοηθήστε το κοινό σας να σας βρει με το να προωθείτε το Instagram σας στην ιστοσελίδα σας, στα υπόλοιπα προφίλ σας καθώς και στα email σας. Ένα εικονίδιο το οποίο οδηγεί απευθείας στο προφίλ σας είναι αρκετό.

Προωθείστε το και με offline τρόπο, σημειώνοντας το όνομα λογαριασμού σας και το branded hashtag σας σε ένα κομψό χαρτί το οποίο θα περιμένει τους επισκέπτες σας στο δωμάτιό τους.

 

 

Τελευταίες συμβουλές για Instagram ξενοδοχείου:

 

 1. Ασχοληθείτε πραγματικά. Απαντήστε σε σχόλια, κάντε like σε δημοσιεύσεις που περιέχουν το ξενοδοχείο σας, απαντήστε στα μηνύματά σας. Μην είστε απρόσωποι!
 2. Κάντε post συχνά. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι ένας ιδανικός αριθμός.
 3. Κάντε μια βόλτα στην τοποθεσία σας. Δείξτε στα stories σας τι μπορούν οι επισκέπτες σας να δουν έξω από τους τοίχους του ξενοδοχείου σας.
 4. Ποιοτικές εικόνες και βίντεο: το Α και το Ω. Μην ανεβάσετε χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο στο προφίλ σας.
 5. Μην πάθετε εμμονή με τους αριθμούς. Χρησιμοποιήστε τα insights για να δείτε πραγματικά αν τα social media σας δουλεύουν. Πολύ δύσκολα κάποιος θα ακολουθήσει τα social media ενός ξενοδοχείου – πολυτελή ξενοδοχεία στα πιο κοσμοπολίτικα νησιά μας, δεν ξεπερνούν συχνά τους 1000 ακόλουθους. Μπορείτε όμως να είστε σίγουροι, ότι η αναζήτηση του καταλύματος σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σίγουρο βήμα πριν την πραγματοποίηση μιας κράτησης. Γιατί να μη δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό;

 


 

Οι φωτογραφίες που περιέχονται στο άρθρο είναι από προφίλ που διαχειρίζεται η AboutHotelier. Αν χρειάζεστε βοήθεια για τα social media, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ