Τα 5 στάδια του ταξιδιού σύμφωνα με την Google - AboutHotelier

Όταν πρόκειται για τη διαφήμιση μιας προσφοράς, μέχρι στιγμής επικρατούσε η ιδέα ότι υπήρχαν 2 στάδια ταξιδιού: το στάδιο της έρευνας και το στάδιο της κράτησης. Τα νέα δεδομένα όμως δείχνουν ότι οι επισκέπτες, είναι συνδεδεμένοι σε κάθε στιγμή του ταξιδιού τους. Η Google δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία χώρισε το ταξίδι ενός χρήστη σε 5 βασικά στάδια: 1) όνειρο, 2) οργάνωση 3) κράτηση 4) διαμονή και 5) διαμοιρασμός της εμπειρίας. Δημιουργείται λοιπόν το εξής ερώτημα: πώς συμμετέχει η δικιά σας επιχείρησή σε καθένα από αυτά τα πέντε στάδια;

 

 

Στάδιο 1: Το Όνειρο

 

Κάθε ταξίδι, ξεκινάει με ένα όνειρο. Κάποια διαφημιστική καταχώρηση – μία φωτογραφία στα social media – ακόμα και μια ανάμνηση, μπορούν να αποτελέσουν τη σπίθα για να νιώσει ο μελλοντικός ταξιδιώτης ότι ένα συγκεκριμένο μέρος τον καλεί. Σύμφωνα με έρευνα του 2011 , το 49% των ταξιδιωτών αναψυχής ανέφεραν ότι άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές τους μετά από μια online διαφήμιση.

 

 

5 Στάδια του Ταξιδιού σύμφωνα με την Google | Όνειρο
Στάδιο 1. Το όνειρο

 

Η ομάδα της AboutHotelier μπορεί να προσεγγίσει τον “ονειροπόλο” υποψήφιο πελάτη μέσω της δυναμικής παρουσίας του καταλύματος στα social media. Για το σκοπό αυτό διατηρούμε μια πλήρη ενημερωμένη παρουσία στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Στάδιο 2: Η Οργάνωση

 

Ο υποψήφιος πελάτης βρίσκεται πλέον στη φάση αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τον ταξιδιωτικό του προορισμό αλλά και το μέρος της διαμονής του. Σύμφωνα με στατιστικές αναλύσεις, σε αυτή τη φάση, ένας μέσος χρήστης θα επισκεφθεί πάνω από 20 σελίδες κατά την έρευνά του.

Πως λοιπόν μπορείτε να κάνετε την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες?

α. Η επιχείρηση σας οφείλει να διαθέτει μια πάρα πολύ καλή και ολοκληρωμένη ιστοσελίδα.

β. Η ιστοσελίδα θα πρέπει ιδανικά να εμφανίζεται σε υψηλή θέση κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

 

 

 

5 Στάδια του Ταξιδιού σύμφωνα με την Google
Στάδιο 2. Η οργάνωση

 

Η AboutHotelier, έχοντας εμπειρία αλλά και ένα πελατολόγιο γεμάτο ευχαριστημένες επιχειρήσεις, ειδικεύεται στη δημιουργία ιστοσελίδων που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο με όλα όσα χρειάζεται να περιλαμβάνει αυτή ή δημιουργώντας τη στα μέτρα σας. Επίσης, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization) έχουμε πάντα στόχο την εμφάνιση των ιστοσελίδων στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

 

 

 

Στάδιο 3: Η Κράτηση

 

Αφού, πλέον, ο υποψήφιος πελάτης έχει συλλέξει τις απαραίτητες για αυτόν πληροφορίες, περνάει από το “όνειρο” στη πράξη. Έχει έρθει η πολυπόθητη στιγμή της κράτησης, και σε αυτό το στάδιο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εύρεση της επιχείρησης σας θα είναι εύκολη και απλή. Για αυτό λοιπόν, στη φάση της κράτησης, μια φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα είναι απαραίτητη, καθώς και μια άμεση διαδικασία κράτησης. Προφανώς, θα θέλετε η κράτηση αυτή να γίνει μέσω του website σας και όχι κάποιου άλλου ενδιάμεσου. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από το καλό σχεδιασμό της ιστοσελίδας μας καθώς και την σωστή επιλογή του συνεργάτη που μας παρέχει το μηχανισμό κράτησης.

 

 

 

5 Στάδια του Ταξιδιού σύμφωνα με την Google
Στάδιο 3: Η κράτηση

 

Εδώ φυσικά, η AboutHotelier έχει να προτείνει την εφαρμογή Price Check Widget, με την οποία μπορείτε να αποκτήστε περισσότερες απευθείας κρατήσεις, μέσα από την ιστοσελίδα σας, με αύξηση έως και 54%! Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην ανάλογη κατηγορία του site μας.

 

 

 

Στάδιο 4: Η Διαμονή

 

Στο στάδιο αυτό, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται  στην εμπειρία διαμονής του πελάτη. Η συμπεριφορά του προσωπικού, η εξυπηρέτηση και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι τα σημεία που τον επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Μια εξαιρετική εμπειρία πελατών είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους, ακόμα και από πλευράς ψηφιακής διαφήμισης, αφού οι ευχαριστημένοι πελάτες θα μοιραστούν την εμπειρία τους online με το δίκτυό τους.  Μία επιχείρηση είναι καλό να παρακολουθεί εάν γίνεται αναφορά σε αυτήν και βέβαια να αλληλεπιδρά με τους πελάτες σε όποια δημοσίευση τους.

 

 

 

5 Στάδια του Ταξιδιού σύμφωνα με την Google
Στάδιο 4: Η διαμονή

 

 

Στάδιο 5: Ο διαμοιρασμός της εμπειρίας (sharing)

 

Το ταξίδι του πελάτη έχει φτάσει πλέον στο τέλος του. Είναι ώρα λοιπόν να ενισχύσετε και άλλο την διαδικτυακή σας παρουσία, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εμπιστεύεται τις αξιολογήσεις και κριτικές που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο, είτε μέσω φωτογραφιών, είτε μέσω κοινοποίησης παρουσίας στα social media, είτε μέσω αξιολόγησης, ο πελάτης θα μεταφέρει την εμπειρία του και πολύ πιθανόν θα βοηθήσει και άλλους δυνητικούς πελάτες ώστε να “ονειρευτούν” τις υπηρεσίες της τουριστικής σας επιχείρησης.

 

 

 

5 Στάδια του Ταξιδιού σύμφωνα με την Google
Στάδιο 5: Ο διαμοιρασμός της εμπειρίας

 


Εσείς λοιπόν, είστε ενεργός σε αυτά τα πέντε διαφορετικά στάδια του ταξιδιού; Σύμφωνα με τη Google, κάθε ένα από αυτά, αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του ψηφιακού ταξιδιού του πελάτη σας. Στοχεύστε στη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας, αποκτώντας ισχυρή ψηφιακή επαφή – και ξεχωρίστε!


 

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑΕΣΠΑ