Hotel blogging: Δημιουργικό περιεχόμενο – B’ μέρος - AboutHotelier

Το να τρέχετε ένα blog δεν είναι πάντα εύκολο, είναι όμως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε νέο και παλιό κοινό, να κερδίσετε κυκλοφορία και να προωθήσετε τον εαυτό σας. Τα περισσότερα blog αρχίζουν καλά, αλλά σιγά σιγά αρχίζουν να δημοσιεύουν λιγότερες φορές, έχοντας επαναλαμβανόμενα θέματα, και αυτό επειδή κυριαρχεί η ιδέα πως έχουν εξαντληθεί οι πρωτότυπες ιδέες.
 

Για να βοηθήσω, έχω συγκεντρώσει μια λίστα με ιδέες για περιεχόμενο που θα σας εμπνεύσει να ανανεώσετε το blog σας.
 

1. Τοπική κουλτούρα / ιστορία / θρύλοι

 

Υπάρχουν αστικοί θρύλοι η ακόμα και.. ιστορίες φαντασμάτων στη περιοχή σας; Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιστορίες στο ιστολόγιό σας για να προσελκύσετε το ακροατήριό σας. Ενημερώστε τους πιθανούς επισκέπτες για τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία, περιγράφοντας διάσημα ιστορικά γεγονότα και εξηγώντας τις ρίζες των τοπικών εθίμων. Πολλοί ταξιδεύουν με μοναδικό σκοπό τη χαλάρωση, υπάρχουν όμως και αυτοί που αναζητούν ενεργά να μάθουν για νέες τοποθεσίες και τρόπους ζωής.
 


Μερικά παραδείγματα:
› Οι ντόπιοι έχουν διαφορετικό τρόπο να κάνουν τα πράγματα; Εξήγησε γιατί
› Ενημερώστε τους επισκέπτες για οποιαδήποτε διάσημα ιστορικά γεγονότα


 

2. Πρακτικές συμβουλές για τους ταξιδιώτες σας

 

Το ταξίδι μπορεί να γίνει μια αγχωτική εμπειρία και ακόμη και οι πιο.. κοσμογυρισμένοι επισκέπτες σας μπορεί να ξεχάσουν κάτι ή να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν «τη ζωή τους δύσκολη»! Δώστε στο ακροατήριό σας χρήσιμες και πρωτότυπες συμβουλές για το πώς να κάνουν το ταξίδι τους όσο το δυνατόν πιο χαλαρό.
 


Μερικά παραδείγματα:
› Δημιουργήστε μια λίστα για τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να συμπεριλάβουν στις αποσκευές τους
› Κατάλογος κορυφαίων 10 online παιχνιδιών για να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα σε μακρινές πτήσεις/διαδρομές


 

3. Τοπικοί οδηγοί

 

Παρέχετε μια ενημερωμένη λίστα τοπικών οδηγών για τους καλεσμένους σας. Μην αναφέρετε μόνο συνεργάτες σας, αλλά παραθέστε ΟΛΑ τα μέρη με ενδιαφέρον στην περιοχή σας (αν και για να αποφύγετε την αναστάτωση του συνεργάτη σας, γράψτε μια ιδιαίτερα καλή επισκόπηση για αυτούς). Παρέχοντας στους καλεσμένους σας μια ολοκληρωμένη λίστα και επιτρέποντάς τους να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν και να δουν, θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και θα γίνετε γνωστοί ως μια έγκυρη πηγή.
 


Μερικά παραδείγματα:
› Θέλετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα; Μια λίστα με τα τοπικά εστιατόρια
› Τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα που δεν περιλαμβάνονται στους ξεναγούς
› Πώς να φτάσετε οπουδήποτε: χρονοδιαγράμματα τοπικών λεωφορείων


 

4. Χρήσιμες φράσεις

 

Εάν το ξενοδοχείο σας έχει συχνά ξένους επισκέπτες, κάντε μια λίστα με χρήσιμες καθημερινές φράσεις σε έναν οδηγό γλώσσας.
 


Μερικά παραδείγματα:
› 10 χρήσιμες φράσεις στα Ελληνικά
› Μαθήματα στην τοπική εθιμοτυπία: αποφύγετε αυτά τα κοινά εκφραστικά λάθη!


 

5. Διαγωνισμοί – Ενημερώσεις & Ανακοινώσεις

 

Οι διαγωνισμοί είναι πλέον απόλυτα δημοφιλή στον χώρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ακόμα και στον τουριστικό κλάδο, πολλά καταλύματα κάνουν διαγωνισμούς προσφέροντας δωρεάν διανυκτέρευση. Όταν τρέχετε έναν διαγωνισμό μπορείτε να έχετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Δημιουργήστε αρχικά buzz με συχνές ενημερώσεις και υπενθυμίσεις στα social media και κάντε αντίστροφη μέτρηση μέχρι να επιλεγεί ένας νικητής. Ο νικητής φυσικά, θα ανακοινωθεί στο blog του επίσημου site σας, μία συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Έτσι, θα προσελκύσετε κόσμο και στην ιστοσελίδα σας, ο οποίος θα δει τις προσφορές και τις παροχές σας.
 

Βασική προϋπόθεση βέβαια, να έχετε δημιουργήσει ένα πελατοκεντρικό site, με στόχους που σας συμφέρουν.
 

Συμπέρασμα: Ξεκινήστε να δημιουργείτε περιεχόμενο που προκαλεί το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας. Μη ξεχνάτε ότι οι ταξιδιώτες πάντοτε αναζητούν ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τον προορισμό τους. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο τα ταξιδιωτικά blogs είναι τόσο δημοφιλή στον κόσμο.

 


 

Ακολουθώντας αυτές τις ιδέες για περιεχόμενο, και φέρνοντας τις στα μέτρα σας, σίγουρα θα δημιουργήσετε γοητευτικά blogs που θα προσελκύσουν το κοινό που σας ενδιαφέρει.

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ