Go Mobile friendly... Or Go Home! - AboutHotelier

Όσο ελκυστικό και αν φαίνεται το website σας στην.. μεγάλη οθόνη, άλλο τόσο ελκυστικό θα πρέπει να παρουσιάζεται και σε μια κινητή συσκευή. Έχετε λοιπόν συλλάβει τη τέλεια ιδέα για τη κατασκευή του website σας – ή είναι ήδη έτοιμο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σκεφτείτε σαν ειδικός της SEO, δίνοντας έμφαση στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού για κινητές συσκευές. Εξάλλου, η google είναι ξεκάθαρη – «οι κανόνες καλής αναζήτησης» που έχει επιβάλλει, προωθεί το Mobile-First Indexing. Με πιο απλά λόγια; Ένα website που δεν είναι mobile friendly, είναι ένα website που δεν μπορεί να ανέβει στη κατάταξη της. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά;

 

– Αστραπιαία ταχύτητα φόρτωσης σελίδας

 


Κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο! Έρευνες έχουν δείξει πως οι mobile users δίνουν μέχρι 7 δευτερόλεπτα πριν εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα που δεν φορτώνει. Όσο πιο γρήγορη είναι η εμπειρία περιήγησης μέσω κινητών συσκευών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ενασχόληση των χρηστών με τις ιστοσελίδες σας.

 

Το πρώτο βήμα είναι το να αναλύσετε κάθε εικόνα και κάθε στοιχείο JavaScript και CSS, κάνοντας συμπιέσεις. Για να μη χρειαστεί να κάνετε.. εκπτώσεις στην αισθητική της ιστοσελίδας σας, θα ήταν ιδανικό να έχετε εξαρχής στο νου σας το να είναι ο σχεδιασμός mobile friendly. Επόμενο βήμα, να αξιοποιήστε την κρυφή σας μνήμη για αντικείμενα που φορτώνουν σε συνεχή βάση, όπως για παράδειγμα, ένα logo. Ακόμα και η ταχύτητα του web hosting, η επεξεργαστική ισχύς και η μνήμη RAM που έχετε στο πακέτο σας είναι σημαντικά για να τρέξει γρήγορα το site και σε κινητό.
Μπορείτε εν τέλη να μιλήσετε με τον προγραμματιστή σας ή με κάποιον Web Designer για να σας βοηθήσει να κάνετε τις όποιες βελτιώσεις.

– Touch-friendly

 

Το website θα πρέπει να διαθέτει πλοήγηση οθόνης αφής με ευκολία κύλισης με τα δάκτυλα, τα οποία μπορεί να είναι διάφορων μεγεθών. Σκεφθείτε το μέγεθος ενός αντίχειρα και ενός δείκτη και βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός σας για κινητές συσκευές ικανοποιεί όλες τις ανάγκες. Τα σημεία στόχοι που θέλετε να πατήσουν οι επισκέπτες σας, σύμφωνα με τα iOS Human Interface Guidelines της Apple θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 44px x 44px. Γενικά, έχετε στο νου σας ότι όσο πιο απρόσκοπτη είναι η εμπειρία χρήστη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ενασχόληση του με το προϊόν σας.

– Απλός σχεδιασμός

 

→ σωστή επιλογή γραμματοσειράς
→ σωστό μέγεθος
→ έκταση γραμμών

 

Αυτοί οι 3 παράγοντες, είναι καθοριστικοί για την εύκολη αναγνωσιμότητα του website σας. Θα πρέπει να φροντίσετε το περιεχόμενο της σελίδας να είναι επί του θέματος και να μην παραλείπετε να περιλαμβάνετε σαφείς προτροπές σε δράση. Οι mobile users θα λατρέψουν επίσης να δουν

 

• τα στοιχεία επικοινωνίας
• πληροφορίες για το κατάλυμα
• μια εύχρηστη εφαρμογή για direct booking

Όλα αυτά σε προφανή σημείο και με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω ενός πλήκτρου. Οι επισκέπτες αποκτούν έτσι τη δυνατότητα εύκολης συμμετοχής και ενασχόλησης με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

– Εύκολη πλοήγηση

 

Το βασικό menu ενός site οφείλει να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο, τόσο από την αρχική σελίδα όσο και από οποιαδήποτε άλλη σελίδα του website. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να σχεδιαστεί το navigation menu ώστε να είναι και αυτό mobile friendly. Δυο τρόποι, είναι το “overlay menu” και το “off-canvas menu”. Και στις 2 περιπτώσεις, οι mobile users μπορούν να έχουν πρόσβαση εύκολα όποτε το θελήσουν στο menu, χωρίς να το βλέπουν διαρκώς.

 

Γενικά, οι κινητές συσκευές είναι πλέον σταθερό κομμάτι της καθημερινότητας. Επόμενο λοιπόν ήταν να απασχολήσει και το digital marketing. Ένα mobile friendly website οδηγεί σε μεγαλύτερη εμφανισιμότητα (impressions) και ενασχόληση των χρηστών (engagement) με το προϊόν που προσφέρετε. Όντας καλυμμένοι σε αυτόν τον τομέα, αποκτάτε μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπών (conversions) και υψηλότερη απόδοση επένδυσης. Να θυμάστε πως η google επιβραβεύει τις ιστοσελίδες που διαθέτουν σχεδιασμό για κινητές συσκευές, ο οποίος είναι και SEO – friendly.

 


 

Ελπίζουμε το σημερινό blog να σας βοηθήσει να είστε πιο ενημερωμένοι, και να κρατήσετε μια δυναμική στάση. Η AboutHotelier εξειδικεύεται φυσικά στον σχεδιασμό mobile friendly ιστοσελίδων, και σας προτείνει να συνδυάσετε την ιστοσελίδα σας με μία εφαρμογή για direct booking μέσα από το website σας. Ρίξτε μια ματιά σε ένα δείγμα πελατών μας – δείτε τη δουλειά μας – και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Related Post

Recent Posts

We have high standards which prove that our approach is based on quality, robust error management, guarantees and open communication. These characteristics allow us to work focusing on quality, based on the interest of our clients. 

Choose your language
                 English  / Greek

Follow Us

Contact Us Email: sales(at)abouthotelier.com, Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ