10 συμβουλές SEO για WordPress websites - AboutHotelier

>10 απλές συμβουλές για να τραβήξεις την προσοχή στον Παγκόσμιο Ιστό!!!

SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing, Yahoo), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (τα γνωστά keywords). Αυτές μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας ή ενός ξενοδοχείου, η κατηγορία υπηρεσιών (πχ κατασκευή ιστοσελίδων), κάποιο συγκεκριμένο προϊόν κ.τ.λ.

  1. Κατά βάσει φρόντισε το site σου έτσι ώστε να είναι απλό και φιλικό στον χρήστη. Υπογράμμισε ότι, η θετική εμπειρία του χρήστη μεταφράζεται σε περισσότερο χρόνο στο site και άρα σε επιπλέον πόντους στην SEO κατάταξη.
  2. Αν επιθυμείς να συμπεριλάβεις κάποιο keyword στο domain name σου, προτίμησε να το τοποθετήσεις στην αρχή του.
  3. Επικαιροποίησε τις σελίδες σου και τσέκαρε για broken links που χρειάζονται διόρθωση, μέσα σε αυτές. Εδώ μπορεί να σε βοηθήσει και το Google Webmaster Tools, αφού αναφέρει τα broken links που το google bot έχει εντοπίσει στο site σου. Εναλλακτικά, για CMS, υπάρχουν και σχετικά plugins, όπως το Broken Link Checker για το WordPress.
  4. Φτιάξε μικρούς τίτλους μέσα στις σελίδες: 6 με 8 λέξεις είναι ικανοποιητικές.
  5. Φρόντισε την ποιότητα στη σχεδίαση του περιεχομένου. Δημιούργησε σωστά κείμενα, χωρίς ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη! Κάνε τον χρήστη να διαβάσει όλο το κείμενό σου μέχρι το τέλος.
  6. Συμβουλέψου το Google Webmaster Tools, για να εντοπίσεις τα κατάλληλα keywords που δημιουργούν περισσότερη κίνηση στο site σου. Πρόσεξέ τα, αλλά έχε υπόψη ότι θα υπάρχουν και άλλα keywords που οι υποψήφιοι πελάτες σου μπορεί να χρησιμοποιούν στις αναζητήσεις τους, αλλά που δεν εμφανίζονται στο Google Webmaster Tools, γιατί το δικό σου site πιθανό να μηνέχει καλή θέση σε αυτές τις αναζητήσεις.
  7. Ονόμασε μια εικόνα με keywords που την περιγράφουν ακριβώς. Σκέψου πώς θα την εξηγούσες σε κάποιον που δεν μπορεί να τη δει, και επίλεξε τις καταλληλότερες λέξεις.
  8. Πρόσθεσε ένα plugin για SEO στο site σου, όπως για παράδειγμα το Yoast SEO για τα WordPress sites. Έτσι, θα έχεις τον άμεσο έλεγχο των metadata, που παίζουν σπουδαίο ρόλο στα rankings.
  9. Κάνε συχνά posts στους λογαριασμούς σου στα social media και κράτα τους πάντα όσο το δυνατό πιο ενημερωμένους.
  10. Πρόσθεσε social sharing buttons στο site σου. Βοήθησε τον χρήστη να μοιραστεί άμεσα το περιεχόμενοπου του προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Μη σταματάς να αναζητάς νέες πρακτικές και συμβουλές για SEO και πρόσεχε να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν και ανανεώνονται.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ