Οδηγός για ξενοδοχειακά social media: Τι να δημοσιεύσετε και τι όχι την περίοδο του καλοκαιριού - AboutHotelier

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τα ξενοδοχεία, προκειμένου αυτά να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους και να προωθούν τις προσφορές τους. Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν τα ταξίδια και οι δραστηριότητες αναψυχής βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, είναι ζωτικής σημασίας για τα ξενοδοχεία να γνωρίζουν ποια post θα έχουν περισσότερη απήχηση στο κοινό τους και ποια όχι.

Η καλοκαιρινή περίοδος αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν τα ξενοδοχεία αξέχαστες εμπειρίες και να συνδεθούν με το κοινό τους μέσω συναρπαστικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσελκύοντας ταυτόχρονα νέους επισκέπτες.

Οι γεμάτες κόσμο εγκαταστάσεις, τα ειδυλλιακά τοπία και οι ποικίλες εμπειρίες που προσφέρουν τα καταλύματα κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν διαμορφώνουν τις ιδανικές συνθήκες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας δυναμικής social media στρατηγικής, με υψηλής ποιότητας υλικό και ενδιαφέρουσες θεματικές. Ωστόσο, παρά τις πολυάριθμες ευκαιρίες για αναρτήσεις, υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία οι ξενοδόχοι θα πρέπει να προσέξουν, έτσι ώστε να μη ζημιώσουν τη φήμη του ξενοδοχείου τους αλλά και τις πωλήσεις τους. Παρακάτω θα δείτε ποιες πρακτικές είναι καλό να ακολουθούν οι ξενοδόχοι και ποιες να αποφεύγουν για τα social media του ξενοδοχείου τους, τους καλοκαιρινούς μήνες.

1.Dos: Ποιες social media θεματικές να προτιμήσετε για το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, τα ξενοδοχεία μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media για να αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά με τους ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές οπτικά αναρτήσεις που θα περιγράφουν την εμπειρία που προσφέρουν. Ποια είναι όμως τα καλύτερα είδη post που μπορεί να κάνει ένα ξενοδοχείο το καλοκαίρι;

1. Καλοκαιρινές playlist: Μέσω της συνεργασίας με τοπικούς μουσικούς ή DJ, τα ξενοδοχεία μπορούν να δημιουργήσουν μια playlist με θέμα το καλοκαίρι. Μοιράζοντας αποσπάσματα της συγκεκριμένης λίστας, τα ξενοδοχεία θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να την ακούσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, προσθέτοντας μια μοναδική μουσική πινελιά στην καλοκαιρινή τους εμπειρία και δημιουργώντας μια αίσθηση προσμονής.

2. Καλοκαιρινός φωτογραφικός διαγωνισμός: Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Ή καλύτερα, με χίλιες κρατήσεις. Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση ενός διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα το καλοκαίρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν τα καλύτερα στιγμιότυπα των διακοπών τους που τραβήχτηκαν στο ξενοδοχείο ή στη γύρω περιοχή, θα ενισχύσει τη σχέση μεταξύ ξενοδοχείου και ταξιδιωτών. Τα ξενοδοχεία μπορούν να προωθήσουν τον διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν ένα συγκεκριμένο hashtag, και να προσφέρουν συναρπαστικά βραβεία στους νικητές.

3. Η ευεξία ως κεντρική εμπειρία: Για όσα ξενοδοχεία έχουν εγκαταστάσεις ευεξίας ή θέλουν να προωθήσουν το wellness ως τρόπο ζωής, τα wellness challenges αποτελούν έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο να προσελκύσουν ταξιδιώτες. Μέσω δημιουργικών post με διαφορετικά challenges που αφορούν τη φυσική κατάσταση ή διαλογισμό, οι επισκέπτες θα πάρουν κίνητρο να τα επιλέξουν και να τα ολοκληρώσουν, έχοντας ως επιβράβευση δωρεάν θεραπείες σπα ή και υγιεινά σνακ μετά το πέρας τους.

4. DIY κοκτέιλ: Καλοκαίρι και κοκτέιλ πάνε πάντα μαζί. Για να κεντρίσουν λοιπόν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, τα ξενοδοχεία μπορούν να δημοσιεύουν συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ ή ακόμα και για τα signature cocktail τους, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους. Τα συγκεκριμένα post μπορούν να περιέχουν διασκεδαστικά βίντεο ή GIF που θα εξηγούν πώς γίνεται η συνταγή, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να αναδημιουργήσουν αυτά τα δροσιστικά ποτά και να μοιραστούν τις δημιουργίες τους, ταγκάροντας το ξενοδοχείο.

2. Dont’s: Τι να αποφύγετε στα καλοκαιρινά social media του ξενοδοχείου σας

Μια επιτυχημένη παρουσία στα social media την καλοκαιρινή σεζόν προϋποθέτει τα ξενοδοχεία να είναι προσεκτικά με τις αναρτήσεις τους. Posts που δε συνάδουν με το πνεύμα το καλοκαιριού, δημοσιεύσεις που αφορούν βαρετές δραστηριότητες και η αποκοπή από τη ζωή και την κουλτούρα της τοπικής κοινότητας μπορεί να οδηγήσουν σε αποξένωση του κοινού. Αποφεύγοντας τις παγίδες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω, τα ξενοδοχεία μπορούν να διατηρήσουν μια θετική διαδικτυακή φήμη, καλλιεργώντας παράλληλα μια πιο ουσιαστική σχέση με το κοινό τους.

1. Ανιαρές εσωτερικές δραστηριότητες: Καθώς το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της εξερεύνησης και της διασκέδασης, οι δημοσιεύσεις που προωθούν υπερβολικά εσωτερικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όταν είναι κοινότοπες, δεν αποτελούν την καλύτερη στρατηγική. Τα ξενοδοχεία πρέπει να προβάλουν μια ισορροπία εσωτερικών και εξωτερικών δραστηριοτήτων, όπως βραδιές ταινιών σε εξωτερικούς χώρους, φωτιές στην παραλία ή αστροπαρατήρηση, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις καλοκαιρινές τους νύχτες.

2. Post σχετικά με τη δουλειά: Το καλοκαίρι όλος ο κόσμος παίρνει μια ανάσα από μια απαιτητική χρονιά στη δουλειά, ξεχνώντας για λίγες μέρες έγνοιες και άγχη. Επομένως, δημοσιεύσεις που αφορούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σχετικές με εργασία θεωρούνται εκτός θέματος. Τα καλοκαιρινά post των ξενοδοχείων πρέπει να είναι στο πνεύμα της εποχής, κινητοποιώντας τους επισκέπτες να χαλαρώσουν, να αποσυνδεθούν από τη δουλειά τους και να απολαύσουν μερικές μέρες χαλάρωσης.

3. Υπερβολική έμφαση στον καύσωνα: Όσοι επιλέγουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που προκύπτουν από τους συχνούς καύσωνες.
Δεν υπάρχει λόγος επομένως τα ξενοδοχεία να αποτελούν μια συνεχή υπενθύμιση της συγκεκριμένης κατάστασης, κάνοντας δημοσιεύσεις που απλώς την ενισχύουν. Παρόλα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον καύσωνα ως αφορμή για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, όπως πισίνα, κοκτέιλ ή διασκεδαστικές θαλάσσιες δραστηριότητες, που θα κρατήσουν τους επισκέπτες δροσερούς και ανανεωμένους.

4. Αποσύνδεση από την τοπική κοινωνία: Όλα τα ξενοδοχεία αποτελούν μέρος μιας τοπικής κοινωνίας, και το καλοκαίρι αυτές οι κοινότητες, ειδικά στην Ελλάδα, σφίζουν από ζωή. Τα ξενοδοχεία δεν πρέπει να είναι αποκομμένα από τις κοινότητες στις οποίες ανήκουν, αλλά να τις προωθούν και να τονίζουν τους λόγους να τις επισκεφθεί κανείς. Μεγάλες γιορτές, πανηγύρια, φαντασμαγορικά σόου με πυροτεχνήματα, και φεστιβάλ, είναι μόνο μερικές από τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες τα καλοκαίρια, και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να τις συμπεριλάβουν στις αναρτήσεις τους.

Επίλογος

Η σημασία μιας σωστής στρατηγικής αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα ξενοδοχεία κατά τη θερινή περίοδο δεν πρέπει να παραβλέπεται. Τηρώντας τις παραπάνω πρακτικές και αποφεύγοντας κοινά λάθη, τα ξενοδοχεία μπορούν να προσελκύσουν αποτελεσματικά το κοινό τους, ενισχύοντας τη θέση τους τόσο διαδικτυακά, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο.

Προσφέροντας μοναδικό και αυθεντικό περιεχόμενο, τα ξενοδοχεία που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν σωστά μια social media στρατηγική θα επωφεληθούν από την αυξημένη προβολή και την αλληλεπίδραση με τους πελάτες, ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό.

Όπως είχε πει κάποτε και ο Jeff Bezos “Είναι πολύ δύσκολο να βρεις οτιδήποτε που δεν μπορεί να πουληθεί διαδικτυακά”. Γι’ αυτό εφαρμόστε μια αποτελεσματική social media στρατηγική σήμερα και δείτε τις κρατήσεις και τα έσοδά σας να εκτοξεύονται.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ