5 Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το PMS του ξενοδοχείου σας - AboutHotelier

Προκειμένου μια ξενοδοχειακή επιχείρηση να επιβιώσει στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, δύο πράγματα είναι απαραίτητα: Διαδικτυακή παρουσία που θα καθιστά εύκολη τη διαδικασία κράτησης και παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Το PMS (Property Management System) έρχεται για να δώσει λύση στους ξενοδόχους, αυτοματοποιώντας αυτές τις διαδικασίες και εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Αρχικά, το PMS ήταν ένα λογισμικό το οποίο βοηθούσε τους ξενοδόχους να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις διαδικασίες της υποδοχής, όπως οι κρατήσεις, το check-in και το check-out των πελατών, η ανάθεση δωματίων και η διαχείριση των τιμών, που απαιτούσαν πολύ χρόνο και χαρτί.

Σήμερα, τα PMS έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε μπορούν να βοηθούν τα ξενοδοχεία πέρα από τις ανάγκες της ρεσεψιόν. Ένα ξενοδοχειακό PMS είναι πλέον ένα κρίσιμο σύστημα λειτουργιών που επιτρέπει στους ξενοδόχους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

1. Απλοποιημένη διαδικασία κρατήσεων

Για όλα τα σύγχρονα ξενοδοχειακά καταλύματα, οι online κρατήσεις αποτελούν πλέον το κύριο κανάλι πωλήσεων και εσόδων. Έχοντας κατά νου τη σημασία των διαδικτυακών κρατήσεων, το PMS του ξενοδοχείου οφείλει να έχει και το αντίστοιχο πρόγραμμα το οποίο θα βοηθάει στη διαχείριση των διαδικτυακών κρατήσεων.

Οι βασικές λειτουργίες του συγκεκριμένου προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:

● Κρατήσεις δωματίων
● Επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών
● Διάθεση των δωματίων
● Αποστολή email κρατήσεων
● Κρατήσεις δραστηριοτήτων

Προσφέροντας τις παραπάνω δυνατότητες, το PMS έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με διαθέσιμα δωμάτια και ημερομηνίες, αποστέλλοντας αυτές τις πληροφορίες στην υποδοχή. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το σύστημα κρατήσεων να είναι συνδεδεμένο τόσο με τον μηχανισμό κρατήσεων της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, όσο και με τα OTAs.

2. Διαχείριση ξενοδοχειακών καναλιών

Το λογισμικό διαχείρισης καναλιών βοηθάει τα ξενοδοχεία να ελέγχουν και να διανείμουν τη διαθεσιμότητα δωματίων σε διάφορα κανάλια όπως τα OTAs και οι πλατφόρμες άμεσης κράτησης. Μέσω αυτού του προγράμματος, ο υπεύθυνος διαχείρισης των συγκεκριμένων καναλιών μπορεί να συνδεθεί απευθείας με ένα κεντρικό σύστημα κρατήσεων, το οποίο κατέχει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα και το κόστος των δωματίων, μοιράζοντας αυτές τις πληροφορίες μέσω των καναλιών διανομής.

Με τη σειρά του, το λογισμικό καθιστά διαθέσιμα τα δωμάτια σε ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν κράτηση online, καταχωρώντας τα δωμάτια σε διαφορετικές πηγές. Επιπλέον, το σύστημα αυτό διευκολύνει τις σχετικές με τις κρατήσεις συναλλαγές, κάνοντας τη ζωή κάθε ξενοδόχου πολύ πιο εύκολη.

3. Προτάσεις τιμολόγησης δωματίων

Τα συστήματα διαχείρισης εσόδων των PMS βοηθούν τα ξενοδοχεία να προσαρμόσουν τις διαδικασίες τους έτσι ώστε να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα και να ελέγχουν τα οικονομικά τους. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν τη μηχανική μάθηση (machine learning) για να προβλέψουν την πληρότητα του ξενοδοχείου, προτείνοντας να αυξηθούν ή να μειωθούν οι τιμές των δωματίων, με απώτερο σκοπό την αύξηση των συνολικών εσόδων.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους αλγόριθμους, το σύστημα βοηθά τα ξενοδοχεία να τιμολογήσουν τα δωμάτια με βάση ιστορικά δεδομένα από παλαιότερες κρατήσεις και παρακολουθεί τις τιμές των ανταγωνιστών. Συγκεντρώνοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα ξενοδοχεία μπορούν πλέον να βελτιώσουν τις στρατηγικές τιμολόγησής τους, ενώ το σύστημα ενημερώνει τις τιμές σε όλα τα κανάλια διανομής.

4. Δημιουργία αναφορών και στατιστικών

Για να παρακολουθούν τις τρέχουσες διαδικασίες του ξενοδοχείου και να κατανοούν την απόδοσή του, όλοι οι επιχειρηματίες βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων.

Ένα PMS έχει την ικανότητα να λειτουργεί ως εργαλείο επιχειρηματικής νοημοσύνης, αφού συλλέγει γρήγορα μεγάλο αριθμό δεδομένων, παρέχοντας στους ξενοδόχους αυτόματες αναφορές. Ανάλογα με το λογισμικό, μπορούν να δημιουργηθούν αναφορές σχετικά με τα δωμάτια, τα οικονομικά, τις αναχωρήσεις / αφίξεις αλλά και την καθαριότητα.

Οι συγκεκριμένες αναφορές βοηθούν το διοικητικό προσωπικό των ξενοδοχείων σε μια πληθώρα λειτουργιών όπως:

● Διαχείριση events
● Ανάλυση εξόδων
● Διαχείριση σπα & γυμναστηρίου
● Ανάλυση προωθητικών ενεργειών
● Διαχείριση προσωπικού
● Ανάλυση κριτικών

5. Βελτιστοποίηση housekeeping

Στο κομμάτι του housekeeping, ένα PMS μπορεί να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να λειτουργούν στον μέγιστο βαθμό απόδοσης. Στόχος είναι η γρήγορη παράδοση των δωματίων στους επισκέπτες, η οποία αποτρέπει τη δημιουργία καθυστερήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το PMS αυτοματοποιεί τη γραφειοκρατία του housekeeping, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ομάδα καθαριότητας να επικεντρωθεί στις πιο πρακτικές και ουσιαστικές αρμοδιότητές της.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η συγκεκριμένη λειτουργία του PMS είναι η εξής: Το σύστημα δημιουργεί αυτόματα ένα πρόγραμμα καθαριότητας που βελτιστοποιεί την απόδοση του housekeeping, προτείνοντας πότε πρέπει να καθαριστεί ένα δωμάτιο και από ποιον βάσει του αριθμού των δωματίων, της ομάδας καθαριότητας και του χρόνου που απαιτείται για τον καθαρισμό.

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο PMS

Το PMS είναι ένα εξαιρετικά βοηθητικό εργαλείο το οποίο βελτιώνει τις καθημερινές λειτουργίες ενός ξενοδοχείου και προσφέρει στους πελάτες μια ιδιαίτερη εμπειρία. Προκειμένου να διαλέξετε το ιδανικό PMS για το κατάλυμά σας, είναι απαραίτητο να επιστήσετε την προσοχή σας στα ακόλουθα 4 σημεία:

Καθορίστε τον στόχο σας: Είναι πολύ σημαντικό να καταλήξετε στο τι χρειάζεστε και γιατί το χρειάζεστε.
Επιλέξτε ένα PMS με βάση στο Cloud: Το Cloud δίνει στους ξενοδόχους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο PMS τους οποιαδήποτε στιγμή.
Δώστε έμφαση στην ευχρηστία: Το ιδανικό ξενοδοχειακό PMS είναι εύκολο, προσαρμόσιμο και διαθέτει έναν απλό πίνακα ελέγχου.
Προτιμήστε τεχνική υποστήριξη 24/7: Διαλέξτε έναν πάροχο PMS ο οποίος θα είναι διαθέσιμος να λύσει όποιες απορίες μπορεί να προκύψουν.

Προσφέροντας σύγχρονες λύσεις στα ξενοδοχεία, η AboutHotelier συστήνει το Cloud PMS “Room Rack” για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επιχείρησή σας. Ο ευέλικτος σχεδιασμός του φιλικού προς τον χρήστη PMS, σας επιτρέπει να οργανώσετε τις κρατήσεις σας με μια απλή μέθοδο drag & drop.

Επίσης, μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα τις πληροφορίες πελατών, τα φυλλάδια, τη διαθεσιμότητα, τις αλλαγές τιμών (σε όλα τα κανάλια) καθώς και την αυτόματη εγγραφή της κράτησης μέσω διαχειριστή καναλιών στην οθόνη γραφικών της μονάδας σας.

Συνδέστε τα προγράμματά σας και εξερευνήστε τον ευκολότερο τρόπο για να διαχειριστείτε το ξενοδοχείο σας στο Cloud!

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ