Εξερεύνηση στο Σχεδιασμό μιας Ξενοδοχειακής Ιστοσελίδας - AboutHotelier

Δεν είναι μυστικό ότι η διαμονή σε ένα ποιοτικό ξενοδοχείο προϋποθέτει επένδυση χρημάτων και χρόνου εκ μέρους του ξενοδόχου. Είτε πρόκειται για 5στερο ξενοδοχείο, είτε για boutique, ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει έρχεται μετά από πολύ προσπάθεια του υπευθύνου του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χρώματα της ανθοδέσμης ταιριάζουν χρωματικά με τον πίνακα πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού. Ούτε ότι οι πετσέτες χεριών έχουν κεντημένο το λογότυπο του ξενοδοχείου με τον πιο κομψό, διακριτικό τρόπο. Εάν μία τέτοια φιλοσοφία ισχύει για τη φυσική διεύθυνση της ιδιοκτησίας, τότε γιατί να μη μεταφερθεί και στον σχεδιασμό της ξενοδοχειακής ιστοσελίδας;

 

Στο σημερινό άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στις βέλτιστες πρακτικές της AboutHotelier πάνω στον σχεδιασμό μιας ξενοδοχειακής ιστοσελίδας που ξεχωρίζει. Συνεχίστε την ανάγνωση για μια εξερεύνηση στα do’s & don’ts.

 

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και Σχεδιασμός Ιστοσελίδων: Είναι πιο κοντά από ότι φαντάζεστε.

 

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων ακολουθούν ένα πολύ παρόμοιο σύνολο στοιχείων και αρχών. Έχουν ακριβώς την ίδια βάση σχετικά με το τι αποτελεί έναν «αποδεκτό» σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι τόσο ευχάριστο για τα μάτια του χρήστη όσο και λειτουργικό. Αυτά τα στοιχεία αποτελούνται από γραμμές, χρώματα, υφές, σχήματα, αξία και μέγεθος. Με τη σειρά τους αυτά ενδείκνυνται με αυτές τις αρχές – ενότητα, ισορροπία, αντίθεση, κίνηση, ρυθμός και χώρος.

 

Στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται οφείλουν να κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ευπρόσδεκτος καθώς εισέρχεται στο λόμπι. Στη συνέχεια, πρέπει να παρέχουν άνεση στα δωμάτια αλλά και μία λογική διαδρομή εξόδου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας θα πρέπει να ικανοποιούνται με μία φιλόξενη αίσθηση. Ιδανικά, θα πρέπει η αίσθηση αυτή να είναι ενοποιημένη με τα στοιχεία εσωτερικού σχεδιασμού της ιδιοκτησίας. Κατά την παροχή εικόνων δωματίων, ο χρήστης πρέπει να νιώθει σαν να θέλει οπωσδήποτε να μείνει εκεί. Εν τέλη, αν αποφασίσει να κλείσει, θα πρέπει να υπάρχει μια λογική και απλή διαδρομή προς τη μηχανή κρατήσεων.

 

Πλοήγηση

 

Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι εύκολη στο να τη καταλάβει ο επισκέπτης. Εκτός και αν κάποιος του έχει προτείνει ανεπιφύλακτα το ξενοδοχείο σας και άρα είναι αποφασισμένος να δει προς τι ο «ντόρος», το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη μια λίστα με ξενοδοχεία που έχει ανακαλύψει από οποιαδήποτε πηγή (συνήθως OTAs) και απλά τα ερευνά λίγο παραπάνω πριν αποφασίσει. Δεν πρόκειται λοιπόν να το ψάξει και πολύ – αν το μενού σας δεν είναι ξεκάθαρο, πολύ απλά θα βγει και θα αναζητήσει την επόμενη επιλογή.  Με 3 key-points πρέπει να καλύψετε τις παρακάτω απορίες του:

 

  1. Πώς είναι η διαμονή; (θέλω να δω τα δωμάτια)
  2. Πού βρίσκεται; (κοντά σε τι σημεία ενδιαφέροντος;)
  3. Πόσο κοστίζει; (με συμφέρει να κλείσω απευθείας ή μέσω κάποιου OTA;)

 

Για να έχετε ακριβή επίγνωση των ερωτημάτων που απασχολούν τη δική σας αγορά-στόχο, ρωτήστε το front office σας τι ερωτήματα δέχονται πιο συχνά από τους πελάτες σας.

 

Τι να αποφύγετε:

Μείνετε μακριά από πολύπλοκα μενού που αναπηδούν, ζαλίζουν, στροβιλίζουν και μπερδεύουν (εκτός βέβαια αν δίνετε δώρο τη Μεταξένια).

Αποφύγετε οτιδήποτε θα κάνει τον πελάτη να μη βρίσκει εύκολα τη μηχανή κρατήσεων σας.

 

Background με βίντεο

 

Από τη μία οι νέες τάσεις δοξάζουν το minimal στις ιστοσελίδες. Από την άλλη τα background με βίντεο φαίνεται να συνεισφέρουν στην αύξηση απευθείας κρατήσεων. Τι κάνουμε λοιπόν;

 

Μία εικόνα αντιστοιχεί σε 1.000 λέξεις. Θεωρούμε ότι το βίντεο λοιπόν δεν αφαιρεί από τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό – αντιθέτως, τον ενισχύει. Η ισχύς του βίντεο κυριολεκτικά δεν μπορεί να αναφερθεί με λόγια. Μεταφέρει το μήνυμά σας γρήγορα και αποτελεσματικά, κάτι που θα χρειαζόταν ολόκληρες παραγράφους για να επιτευχθεί.

 

Τι να αποφύγετε:

Αν το βίντεο είναι μεγάλο σε μέγεθος, είναι προτιμότερο να βάλετε ένα play button το οποίο θα ανοίγει το βίντεο μετά από τη θέληση του επισκέπτη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να καθυστερήσετε τον χρόνο εκκίνησης όλης της ιστοσελίδας. Αν πρόκειται για ολιγόλεπτο βίντεο, με το σωστό optimization από τους ειδικούς, τότε μπορεί να παίξει άνετα και χωρίς κολλήματα. Και οι 2 προτάσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εξερεύνηση στις Αρχές και στα Στοιχεία Σχεδιασμού μιας Ξενοδοχειακής Ιστοσελίδας
2 παραδείγματα AboutHotelier ιστοσελίδων με βίντεο background. Το Aris Caves με play button, το Happy Cretan Suites με αυτόματη έναρξη.

 

Δημιουργικότητα

 

«Τα πράγματα που είναι διαφορετικά απλά και μόνο για να είναι διαφορετικά είναι σπάνια εύχρηστα – τα πράγματα όμως που έχουν δημιουργηθεί για να είναι εύχρηστα, είναι πάντα διαφορετικά» – Dieter Rams

 

Κατά την επιλογή συνεργατών για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια εταιρία που ασχολείται με marketing ξενοδοχείων. Μία εταιρεία που φτιάχνει ιστοσελίδες γενικά, μπορεί φυσικά να σας προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ανάλογα το ύψος της δημιουργικότητας της, αλλά δε σας βοηθάει να αγγίξετε τον στόχο σας. Ενώ ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα  μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά για μία επωνυμία, ίσως δεν είναι ακριβώς κατάλληλο για έναν ιστότοπο ξενοδοχείου που έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Αν θέλετε η εικόνα της ξενοδοχειακής ιστοσελίδας σας να είναι δημιουργική και να διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές, εκτιμήστε τα στοιχεία που σας προτείνουν όσον αφορά τη λειτουργικότητά και όχι τη διαφορετικότητά τους. Θυμηθείτε ότι ο ιστότοπος σας πρέπει να καθησυχάσει το χρήστη ότι το ξενοδοχείο σας είναι ένας ασφαλής χώρος για να μείνει, όχι να τον μπερδέψει!

 

Τι να αποφύγετε:

Υπερβολική δημιουργικότητα που «σαμποτάρει» τις πωλήσεις. Παράξενες φωτογραφίες που δείχνουν περισσότερο την καλλιτεχνική φύση του φωτογράφου παρά το κατάλυμα. Φυλάξτε αυτές τις φωτογραφίες για τα social media, και εμπιστευθείτε ειδικούς που κατανοούν τις ξενοδοχειακές ανάγκες.

 

Συμπέρασμα

 

Αυτά τα στοιχεία, αποτελούν ένα μικρό μέρος του ψηφιακού «μπουφέ» που ολοκληρώνουν τα θεμέλια μιας ξενοδοχειακής ιστοσελίδας.  Για να παραμείνουμε στη γαστρονομία, φανταστείτε ότι σε αυτόν τον μπουφέ ο ιστότοπος σας αποτελεί το κυρίως πιάτο. Ο σεφ που είναι ειδήμων της συγκεκριμένης κουζίνας, γνωρίζει ακριβώς τι μπαχαρικά χρειάζονται για να φέρει αυτόν τον «ουαου» παράγοντα κατά τη γευσιγνωσία. Ξέρει επίσης και με τι κρασί ακριβώς μπορεί να το συνδυάσει.

 

Η ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση αυτών των λεπτομερειών είναι απαραίτητη τόσο για το μαγείρεμα όσο και για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Αυτή η προσοχή θα επηρεάσει αναμφίβολα την απόφαση ενός επισκέπτη να κάνει την επόμενη δαγκωνιά ή απλά να μετακινηθεί στο επόμενο πιάτο του μπουφέ.

 


 

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού με τους ειδικούς της AboutHotelier σήμερα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ. 

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑΕΣΠΑ