Πώς να οικοδομήσετε μια επιτυχημένη στρατηγική για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης? - AboutHotelier
 > Πώς να οικοδομήσετε μια επιτυχημένη στρατηγική για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία απλή ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο για να πετύχετε τους στόχους σας στα social media. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  αναμένουν από εσάς να είστε οπουδήποτε και αν βρίσκονται και να τους παρέχετε ό, τι χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζοντας τα βασικά δεν είναι αρκετό πια.

Τα Social media είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στο οπλοστάσιο του μάρκετινγκ σας. Αν το χρησιμοποιήσετε σωστά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή προσωπική σχέση με τους υποψήφιους πελάτες σας. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν συχνά το λάθος της κατάδυσης σε social media, χωρίς ένα σαφές σχέδιο. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό είναι απλώς  χάσιμο του χρόνου – και στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των δημοσίων σχέσεων. Για να επωφεληθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να οικοδομήσετε μια σαφή στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε, ποιοι είναι οι πελάτες σας είναι και τι κάνει ο ανταγωνισμός σας.

Μόλις ορίσετε τους στόχους σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τους πετύχετε. Βρείτε τα σωστά εργαλεία για την παρακολούθηση και την ανάλυση καθενός, έτσι ώστε να μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε την πρόοδό σας. Όχι μόνο αυτό θα σας αφήσει να γνωρίζετε  πότε έχετε φτάσει, θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τα προβλήματα νωρίς και να προσαρμόσετε την πορεία σας, αν χρειαστεί.

Χαρακτηρίστε τους πελάτες σας

Τώρα ξέρετε πού θα πάτε, αλλά ακόμα δεν ξέρετε πώς να πάτε εκεί. Μια επιτυχημένη social media  στρατηγική είναι η στόχευση των κατάλληλων ανθρώπων με τα σωστά μηνύματα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να κατανοήσετε το κοινό σας. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος να στοχεύετε στην ηλικιακή ομάδα 18-35, αν θέλετε πραγματικά να κερδίσετε ανερχόμενους νέους επαγγελματίες οι οποίοι είναι λάτρεις της τεχνολογίας.

Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσετε προσωπικότητες αγοραστών. Εργαστείτε και δημιουργήστε ένα λεπτομερές προφίλ του ιδανικού πελάτη σας. Ξεκινήστε δίνοντάς τους ένα όνομα. Πόσο χρονών είναι αυτοί; Ποιο είναι το εισόδημά τους; Μήπως έχουν παιδιά; Τι τους αρέσει ή αντιπαθούν; Αυτό που τους παρακινεί; Και ούτω καθεξής. Αν έχετε περισσότερους από έναν ιδανικό πελάτη, δημιουργήστε μια προσωπικότητα για τον καθένα.

Συμβουλευτείτε τον ανταγωνισμό

Όταν πρόκειται για τα social media, ο ανταγωνισμός σας μπορεί να σας πει πολλά για το τι λειτουργεί και τι όχι. Μετά από όλα αυτά, αυτοί στοχεύουν τους ίδιους τους πελάτες με εσάς; Αν αγνοήσετε τον ανταγωνισμό σας, εγκαταλείπετε μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθετε από τις επιτυχίες και τα λάθη τους.

Για την έρευνα των ανταγωνιστών σας, ξεκινήστε επιλέγοντας τρεις ή τέσσερις από τους κορυφαίους ανταγωνιστές. Βρείτε ποια κοινωνικά δίκτυα είναι ενεργοποιημένα, και μελετήστε το περιεχόμενό τους. Είναι αστείο ή σοβαρό; Τι είδους πολιτιστικές αναφορές χρησιμοποιούν; Μιλάνε για το  προϊόν τους κατά κύριο λόγο, ή μήπως επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα;

Επιλέξτε τα κανάλια σας

Δεν είναι όλες οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ίδιες. Θα πρέπει να επιλέξετε τις σωστές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πουλάτε.

Για παράδειγμα, το LinkedIn είναι μια καλή πλατφόρμα για τη στόχευση επιχειρήσεων, ενώ το Pinterest μπορεί να είναι καλύτερο αν είστε στον χώρο της μόδας. Μερικά από αυτά τα κανάλια θα γίνουν φανερά, όταν κοιτάξετε τους ανταγωνιστές σας, αλλά δείτε αν τυχόν κάποιο σχετικό  κανάλι σας έχει ξεφύγει.

Φτιάξτε ένα σχέδιο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας

Τέλος, θα πρέπει να αναπτύξετε ένα δυνατό σχέδιο για το περιεχόμενό σας  που θα προσφέρει ελκυστικό υλικό. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι κατάλληλο για τα κανάλια που χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από πληροφορίες για το προϊόν;- σκεφτείτε για το πώς μπορείτε να μεταφέρετε πραγματική αξία για το κοινό σας. Μην κολλήσετε μόνο σε έναν τύπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης- ένα μείγμα από βίντεο, οδηγούς, infographics και άλλα τέτοια στυλ θα «απασχολήσουν» τους  πιθανούς πελάτες σας πιο αποτελεσματικά. Επίσης, δεν πρέπει να δημοσιεύετε πράγματα μία μόνο φορά. Θα πρέπει να έχετε μια συνεχή παρουσία στα social media, και να  παρέχετε φρέσκο περιεχόμενο σε τακτική βάση.

Related Post

Recent Posts

7 Προβλέψεις για το Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ 2022

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Follow Us

Contact Us

Email: sales(at)abouthotelier.com
Phone 1: (+30) 210 2202141
Phone 2: (+30) 210 3000920
Phone 3: (+30) 27510.25632

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ