Ή είσαι στα social media – ή δεν υπάρχεις - AboutHotelier

Social media και ξενοδοχειακό μάρκετινγκ.

 

Και όμως, ο τίτλος του σημερινού blog δεν είναι υπερβολικός. Η αντίληψη του σωστού ξενοδοχειακού μάρκετινγκ είναι πλέον αδιαμφισβήτητα πελατοκεντρική. Τα social media κυριαρχούν στις στιγμές των ταξιδιωτών, και κανόνας για κάθε επιχείρηση είναι να είναι παρούσα εκεί που συχνάζουν οι υποψήφιοι πελάτες της. Και αν αυτό δεν σας πείθει, πάμε να δούμε 10 λόγους που πρέπει να εντάξετε τα social media στο στρατηγικό παιχνίδι σας.

 

1. Αυξήστε την αναγνωσιμότητα της επωνυμίας σας.

 

Δώστε στο κοινό σας την δυνατότητα.. Να σας μάθει! Το κατάλυμα σας είναι πολυτελή; Προσιτό; Υψηλής ποιότητας; Δείξτε τη ταυτότητα σας μέσω φωτογραφιών, βίντεο και άλλου περιεχομένου. Δημιουργήστε την εικόνα σας και δώστε στους πιθανούς ταξιδιώτες την σωστή εικόνα του.

 

2. Εξαπλώστε νέα για το ξενοδοχείο σας γρηγορότερα.

 

Εάν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται στα social media – και έχετε κερδίσει το κοινό σας, τότε αυτό θα το μοιραστεί με τους φίλους του με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι το σύγχρονο «από στόμα σε στόμα». Εκμεταλλευτείτε το!

 

3. Δημιουργήστε ρεαλιστικές προσδοκίες.

 

Οι καλεσμένοι θα ξέρουν τι να περιμένουν μόλις έρθουν. Καθορίστε τις σωστές προσδοκίες – και βελτιώστε τα guest reviews. Γιατί ένα πολυτελές ξενοδοχείο μπορεί να χρεώνει εκατοντάδες ευρώ για μια διανυκτέρευση, ενώ άλλοι χρεώνουν λιγότερο; Παρουσιάστε τις εξαιρετικές παροχές του ξενοδοχείου σας, και κάντε τον επισκέπτη να κατανοήσει ακριβώς τι πληρώνει. Προσφέρετε προσιτά δωμάτια; Και πάλι, δείξτε στο κοινό σας τι να περιμένει – και γλιτώστε μια κακή κριτική από ταξιδιώτες που προσδοκούσαν μεγαλύτερο χώρο.

 

4. Δώστε πρόσωπο στην επιχείρηση σας.

 

Σύμφωνα με μία έρευνα από το Ipsos Connect, ο σκοπός μιας επιχείρησης θεωρείται ως μη αυθεντικός έως ότου οι άνθρωποι το δουν σε δράση με τα μάτια τους. Το 58% των ερωτηθέντων ενηλίκων δήλωσε ότι δεν εμπιστεύονται ένα εμπορικό σήμα μέχρι να δουν ότι έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του στον «πραγματικό κόσμο». Ευκαιρία λοιπόν να δείξετε τις επαφές σας. Δείξτε ότι το ξενοδοχείο σας είναι ειλικρινή και όχι ανώνυμο με φωτογραφίες του προσωπικού σας – ή προωθώντας τις θετικές κριτικές του καταλύματος σας.

 

5. Δώστε φωνή.

 

Γενικά, κάντε την επιχείρηση σας πιο ανθρώπινη. Στα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματα των επισκεπτών τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Εάν κάποιος χρήστης πει ότι ανυπομονεί για παράδειγμα να κολυμπήσει στη πισίνα σας, μπορείτε να του απαντήσετε με τον ίδιο ενθουσιώδη τρόπο. Έτσι, οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να δουν και αυτοί τη δημόσια απάντηση σας, πράγμα που θα συμβάλει στον σκοπό που αναφέραμε στον δεύτερο λόγο. Ακόμα και αν υπάρχουν αρνητικές κριτικές, μπορείτε να πάρετε πολύ πιο εύκολα τον έλεγχο.

 

Μην ξεχνάτε βέβαια, να επιλέγετε προσεκτικά τις μάχες σας!

 

6. Προστατέψτε τη φήμη του ξενοδοχείου σας.

 

Σε περίπτωση που υπάρχει μια σειρά αρνητικών σχολίων για το κατάλυμα σας, ή σε περίπτωση που υπήρξε ένα συμβάν που μπορεί να δημιουργήσει προκατάληψη προς την αξιοπιστία του ονόματος σας, η ύπαρξη στα social media θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε και να διασφαλίσετε ότι τα ζητήματα αντιμετωπίζονται αμέσως. Αρκεί βέβαια, να τα διαχειριστείτε όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

7. Επικοινωνήστε καλύτερα με τους πελάτες σας.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Harvard Business Review , εάν η μάρκα σας δεν είναι διαθέσιμη για να προσφέρει υποστήριξη στους επισκέπτες μέσω ενός κοινωνικού καναλιού, θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις.

 

Ταυτόχρονα, η άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα των επισκεπτών θα τους κάνει πιο πιθανό να κλείσουν μαζί σας και να αφήσουν μια θετική κριτική.

 

8. Μάθετε τις συνήθειες των πελατών σας.

 

Εντάξτε τα social media και σε άλλους τομείς του marketing strategy που έχετε επιλέξει για την επιχείρηση σας. Όπως είδαμε και σε προηγούμενο blog, τα long tail keywords αποτελούν τάση SEO για το 2019. Ένας εξαιρετικός λόγος να ασχοληθείτε με τα social media λοιπόν, είναι το να συλλέξετε δεδομένα που θα σας ενημερώσουν με ακρίβεια ποιο είναι το κοινό σας. Μάθετε λοιπόν ποιο είναι το κοινό σας, παρακολουθήστε το αποτύπωμα που αφήνουν στο διαδίκτυο, και κινηθείτε ανάλογα και σε SEO.

 

9. Δείξτε ότι κατέχετε τη νέα τεχνολογία.

 

 

Το ξενοδοχείο σας δεν πρέπει να μείνει πίσω όσο αφορά τα social media, και αυτό γιατί:
 

→Το 76% των ταξιδιωτών δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα ταξίδια τους
 
→Το 96% των millennial δημοσιεύουν φωτογραφίες των ταξιδιών τους
 

Όπως βλέπετε, σε μία εποχή που πρωταγωνιστεί το sharing, δεν γίνεται ενώ κύριο αντικείμενο έλξης είναι η επιχείρηση σας – αυτή να είναι άφαντη. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην κορυφή του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, παραμείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας και δείξτε στους επισκέπτες ότι βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας σας.

 

10. Παρακολουθήστε τον ανταγωνισμό.

 
Παρακολουθώντας τα social media των ανταγωνιστών σας, σας παρέχετε απλόχερα η ευκαιρία να δείτε που υστερούν – και που έχουν αφήσει κενό στην αγορά.
 


 
Το Social Media Marketing απευθύνεται σε μεγάλα αλλά και μικρά καταλύματα. Η AboutHotelier, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την παρουσία σας στα Social Media, θέτει τους κατάλληλους στόχους, σχεδιάζει και υλοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκομίσετε τα βέλτιστα οφέλη για το brand σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να υλοποιήσουμε μαζί την Social Media καμπάνια σας!

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ