Το Βίντεο Marketing στην Στρατηγική του Ξενοδοχείου σας - AboutHotelier Blog
βίντεο marketing

Βίντεο marketing, livestreaming, stories: Κερδίζουν όλο και περισσότερους ακόλουθους –  και έχουμε τα στατιστικά για να το στηρίξουμε. Στο σημερινό άρθρο, σας έχουμε ό,τι χρειάζεστε προκειμένου να μη χάσετε την επαφή με τους ακόλουθους σας.  Προτού όμως πατήσετε το κουμπί εγγραφής, είναι σημαντικό να καταλάβετε πρώτα πώς έχουν εξελιχθεί οι μορφές βίντεο στην ψηφιακή εποχή.

 

Η εξέλιξη του περιεχομένου ενός ξενοδοχειακού βίντεο

Το παραδοσιακό βίντεο έχει σίγουρα περάσει τις ένδοξες ημέρες του.

Όπως είδαμε και στο άρθρο μας  ‘Τάσεις Τουρισμού: Βίντεο Μάρκετινγκ για Ξενοδοχεία’, οι επιδεικτικές εταιρικές παραγωγές του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από μια μορφή πιο “απλής” αφήγησης – κάτι που υπογραμμίζεται από την επιτυχία της ταινίας “French Kiss” του Marriott Hotel.

 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Ότι ένα «παραδοσιακό»  βίντεο marketing ενός brand δεν είναι πλέον αναζητήσημο. Οι νεότερες γενιές, δεν έχουν ενδιαφέρον  για κλασσική παρακολούθηση  των δωματίων με τη χρήση κοντινών πλάνων ή στη προβολή πανοραμικών λήψεων  των καλύτερων ανέσεων της ιδιοκτησίας.

Οι ακόλουθοι σας θέλουν να διασκεδάσουν, να εκπλαγούν και σε αυτή τη φάση, να ταξιδέψουν από τον καναπέ του σπιτιού τους.  Ονειροπολούν για τις μελλοντικές τους περιπέτειες  αλλά και για  τις μνήμες που θα δημιουργήσουν και θα μπορούν να μοιραστούν. Σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει μία συνταγή επιτυχίας. Όπως αποδείχθηκε από το βίντεο του Marriott Hotel, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης φέρνουν μια απαράμιλλη ευκαιρία επαφής με ένα τεράστιο κοινό.  Για να είστε πραγματικά αποτελεσματικοί, πρέπει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας  για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία στην οποία θα φιλοξενείται.

Όπως λοιπόν συζητήσαμε και στο προηγούμενο σχετικό άρθρο μας, οι ιδέες για να δημιουργήσετε το κατάλληλο βίντεο περιέχοντας το δικό σας στίγμα, δεν σταματούν ποτέ. Και παρότι παρθενογένεση δεν υπάρχει, μπορείτε ακόμα να είστε μέλος αυτής “μόδας” που αφορά το βίντεο μαρκετινγκ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δημιουργικός τρόπος σκέψης, ή σωστή έρευνα για την εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη που μπορεί να το φέρει εις πέρας.  Είναι λοιπόν η κατάλληλη περίοδος για να έρθετε σε επαφή με τη δημιουργική πλευρά σας και να αποκτήσετε μια βασική ιδέα προς υλοποίηση. Η ουσία δεν αλλάζει – αλλάζει όμως ο τρόπος μετάδοσης.

 

Ας δούμε κάποια στατιστικά

Χωρίς καμία έκπληξη, οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας εφαρμογές εν μέσω των κινητών τους λόγω του COVID-19 .

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, ο ημερήσιος χρόνος που αφιερώνεται σε εφαρμογές σε συσκευές Android αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση το α ‘τρίμηνο του 2020, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες στις εφαρμογές iOS και Android αυξήθηκαν επίσης κατά 15% και 5% αντίστοιχα. Πρόκειται για νέο ρεκόρ με έσοδα στα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

 

Με ποιες εφαρμογές αξίζει να ασχοληθείτε;

Όλες οι κοινωνικές εφαρμογές ανέφεραν αυξημένη χρήση και engagement – και πάλι, δεδομένου ότι είμαστε όλοι κλειδωμένοι στα σπίτια μας  αναζητώντας ένα μέσο για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

Εφόσον σκοπός είναι η σύνδεση με ακροατήρια και τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα social media είναι στη κορυφή, είναι εύκολο να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι είναι ευκαιρία για προβολή και προώθηση.

Βλέποντας τη λίστα με τις αγαπημένες εφαρμογές, βλέπουμε την «TikTok» να διατηρεί το σημείο της στο κορυφαίο διάγραμμα. Στη συνέχεια, ακολουθεί το «Facebook» & το «Ιnstagram» καθώς και το «Netflix» & το «WhatsApp Messenger».  Οι εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να κάνετε βίντεο marketing είναι το Instagram, Facebook και αν έχετε αρκετή φαντασία, το TikTok.

 

Προσαρμογή του βίντεο marketing για τα Social Media

Προκειμένου να δημιουργήσετε αποτελεσματικά βίντεο, το περιεχόμενο και η δομή τους πρέπει να προσαρμοστούν ειδικά στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θα επιλέξετε.

Ξεχάστε τις ημέρες που μπορούσατε να ανεβάσετε ένα βίντεο στο YouTube και απλά να μοιραστείτε το σύνδεσμο. Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί –  λειτουργεί ακόμα σε ένα βαθμό – αλλά περιορίζει σοβαρά τις δυνατότητες ενός βίντεο. Ας δούμε τι μπορείτε να λάβετε υπ’όψιν ανάλογα τις πλατφόρμες που προτείναμε προηγουμένως:

 

FACEBOOK

Καθώς οι χρήστες πρόκειται να δουν το βίντεο σας κατά το scrolling στην αρχική σελίδα, το Facebook υπογραμμίζει τη σημασία της προβολής λογότυπων μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Έτσι, ακόμη και αν το κοινό σας δεν παρακολουθήσει το πλήρες βίντεο, θα έχει ήδη εκτεθεί στο λογότυπο και στα χρώματα της μάρκας σας.

Το storytelling λειτουργεί επίσης καλά στο Facebook. Προσπαθήστε να πάρετε ένα κοινό σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι αντί να “πουλήσετε” τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου σας. Ούτως η άλλως, αυτό δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στη τωρινή κατάσταση. Αν όμως γίνετε μέλος του «daydreaming» του χρήστη, ή ακόμα – το δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι, τότε θα κερδίσετε. Εξίσου σημαντικοί είναι οι ισχυροί τίτλοι. Μια άλλη από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα βίντεο στο Facebook είναι από προεπιλογή  στη “σίγαση”, οπότε πρέπει να βγάζετε νόημα, ακόμη και αν ο ήχος παραμένει εκτός.

 

INSTAGRAM

Ακόμα και τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο στο instagram για να κάνετε destination promotion, αναδεικνύοντας ένα εκπληκτικό τοπίο ή τη μοναδική θέα του προορισμού σας. Βοηθήστε το κοινό σας να απενεργοποιήσει τις αρνητικές σκέψεις  και να κάνουν μίνι διακοπές, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους. Εμπνεύστε τους για τα μελλοντικά σχέδια διακοπών τους.  Ένας ακόμα τρόπος να συνδεθείτε με το κοινό σας είναι μέσω του livestreaming. Υπάρχουν 2 τρόποι. Ήδη ο πρώτος τρόπος είναι διαδεδομένος ανάμεσα σε αρκετά ξενοδοχεία του εξωτερικού. Αυτός είναι η live μετάδοση της θέας του ξενοδοχείου. Είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή και μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να ξεφύγει λίγο και να βρεθεί έστω και νοητικά, στο αγαπημένο του μέρος.

Ο άλλος τρόπος είναι το live στα social και ειδικά στο instagram. Εκτός από ιστορίες, μπορείτε να κάνετε απευθείας live και να ειδοποιηθούν για αυτό οι ακόλουθοι σας. Τι μπορείτε να δείχνετε σε αυτά τα live; Ας δούμε κάποιες ιδέες.

  1. Live Q & A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις): για θέματα σχετικά με την επιχείρησή σας ή τα ενδιαφέροντά σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συνεργαστείτε με το κοινό σας και να απαντήσετε απευθείας στα ερωτήματά τους.
  2. Δημιουργήστε σεμινάρια ή εκπαιδευτικά προγράμματα. Φυσικά, κρατήστε το διασκεδαστικό. Δεν θα απευθύνεστε σε συναδέλφους αλλά στους ακόλουθούς σας. Ένα παράδειγμα: buffet etiquette tips.
  3. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τη τωρινή κατάσταση. Μείνετε θετικοί και κρατήστε μια διάθεση συζήτησης στο liveσας – όχι μονολόγου.
  4. Δημιουργήστε ένα ζωντανό βίντεο για να συγκεντρώσετε χρήματα για μια αιτία ή φιλανθρωπία. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επιτρέπουν την απευθείας σύνδεση με τον οργανισμό και είναι δυνατή η άμεση μεταφορά χρημάτων σε αυτόν.

 

TIKTOK

Το TikTok φαίνεται να θυμίζει σε πολλα την πλατφόρμα Vine – μόνο που αντί για 6 δευτερόλεπτα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 15 και 60. Μην σας φαίνονται λίγα – μπορείτε να κάνετε εξαιρετικό βίντεο marketing μέσα σε αυτό τον χρόνο. Ενώ ο χρόνος μπορεί να φαίνεται περιοριστικός, μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα δημιουργικότητας.

Για παράδειγμα, το Four Seasons Hotel είχε πρωτοτυπήσει στην πλατφόρμα του vine όταν ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία που το χρησιμοποίησε στη προωθητική στρατηγική του. Το βίντεο που είχε ανεβάσει περιλάμβανε μια έξυπνη ακολουθία με έναν από τους σεφ που αρχικά συλλέγει αυγά, τα τηγανίζει στην κουζίνα και στη συνέχεια τα σερβίρει στο τραπέζι του πρωινού. Αυτό το βίντεο ήταν μόλις 6 δευτερόλεπτα. Φανταστείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα σε 15 ή και 60!

 

Ελπίζουμε να σας εμπνεύσαμε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας όντας παραγωγικοί, με αποτελέσματα που αύριο θα ανταμείψουν την ιδιοκτησία σας.

Το βίντεο μάρκετινγκ είναι εδώ για να μείνει. Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάνω από όλα είναι να αποφύγετε να το κάνετε εμπορικό αλλά με αυθεντικό τρόπο, να παρουσιάσετε την ιστορία του ξενοδοχείου σας.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ