Social Media για το κατάλυμα σας: οι βασικότεροι λόγοι για να τα δημιουργήσετε! - AboutHotelier

Ανοίξατε μόλις το νέα σας κατάλυμα; Ή μήπως διαθέτετε πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της Φιλοξενίας;

 

Είτε πρόκειται για μεγάλο ομίλο ξενοδοχείων είτε για μια μικρή παραδοσιακή πανσιόν, είναι απαραίτητο, ως διαχειριστές τους, να διατηρείτε ενημερωμένα τα προφίλ σας στα social media. Παρακάτω αναφέρουμε τους σημαντικότερους λόγους που θα σας πείσουν να το κάνετε!

 

Αρχικά, αν δεν έχετε ήδη λογαριασμούς σε social media, όπως Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin κτλ ήρθε η ώρα να τους δημιουργήσετε. Χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό email, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, και ένα password που θα θυμάστε σίγουρα. Μην ξεχνάτε να κρατάτε αρχείο με όλους τους κωδικούς και τα emails/usernames για κάθε ενδεχόμενο και για να έχει πρόσβαση το εργατικό δυναμικό σας.

 

Μετην δημιουργία Social Media, τα οφέλη που θα έχετε είναι πολυάριθμα και θα αφορούν διαφορετικέρς πτυχές της επαγγελματικής ταυτότητας σας.

 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα βασικότερα οφέλη και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω!

 

  • Για να διατηρείστε τον ανταγωνισμό

Ένα πλήρως ενημερωμένο και ανανεωμένο προφίλ στα social media θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό σας στην ελληνική αγορά και θα διαμορφώσει επαγγελματική εικόνα για το κατάλυμα σας.

Αποδεικνύει στους πιθανούς πελάτες σας ότι είστε πρόθυμοι να τους ενημερώσετε για  προσφορές, εκπτωτικές ημερομηνίες ή επιπλέον υπηρεσίες που πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι προσφέρετε όπως ένα καλό εστιατόριο γαλλικής κουζίνας, πλήθος παραδοσιακών ελληνικών πιάτων  ή ένα υπερπολυτελές spa για χαλάρωση. Αυτές είναι πληροφορίες που θα ωθήσουν αν μη τι άλλο τους ακόλουθους σας στο να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του chat ή να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα σας.

 

  • Για να ακολουθείτε τις νέες τάσεις

Ζούμε στην εποχή που δυστυχώς ή ευτυχώς τα social media καθορίζουν  την εικόνα που δίνει μια επιχείρηση ή ένα κατάλυμα προς τα έξω. Οι πιθανοί πελάτες σας, πέρα από το να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα σας, είναι πολύ πιθανό να σας αναζητήσουν στα social media για να δουν τι είδους δημοσιεύσεις αναρτάτε στο προφίλ σας, αν έχετε μοντέρνες και επαγγελματικές εικόνες κι αν γενικότερα κρατάτε ενημερωμένα τα προφίλ σας.

Μια καλή πρώτη εντύπωση πιθανότατα θα τους κάνει να έρθουν σε γραπτή επικοινωνία μαζί σας για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το ξενοδοχείο σας. Οι συζητήσεις μέσω email είναι πλέον ξεπερασμένες. Το κοινό προτιμά την επαφή μέσω των social media λόγω της αμεσότητας που προσφέρει.

 

  • Για να διαφημίσετε το κατάλυμα

Πώς καλύτερα να διαφημίσετε το κατάλυμα σας παρά από τους ίδιους τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από την ανάρτηση τακτικών δημοσιεύσεων που αφορούν τις υπηρεσίες και ανέσεις του ξενοδοχείου σας (πχ. το παγκοσμίου φήμη «brand” σας, το spa, το εστιατόριο και το μπαρ σας) ή άλλες αθλητικές δραστηριότητες που διεξάγονται στον ξενοδοχειακό σας  χώρο (πχ. γήπεδο γκολφ), μπορείτε να ωθείτε μονίμως ολοένα και περισσότερους πελάτες να σας ακολουθούν, καθώς και να προχωρούν σε κράτηση στον ιστότοπο σας.

Τείνετε να αναρτάτε ποικίλα posts που δεν θα κουράζουν τους ακόλουθους σας, συνοδευόμενα από ευχάριστες και έξυπνες φράσεις που θα τους τραβήξουν την προσοχή.

Το είδος και η ποιότητα φωτογραφίας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, γι’ αυτό προτιμήστε είτε πολύ καλά τραβηγμένες και επεξεργασμένες φωτογραφίες που βγάλετε οι ίδιοι είτε επιλέξτε από την φωτογραφική συλλογή που σίγουρα έχετε από κάποια επαγγελματική φωτογράφιση του χώρου σας. Ένα ενεργό και πλήρως ανανεωμένο προφίλ αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση που μπορείτε να κάνετε για το κατάλυμα σας.

 

  • Για να προσέλκυσετε νέο κοινό

Καθώς υιοθετούμε ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες τάσεις του διαδικτύου, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα της νεότερης ηλικίας, στις αναπτυγμένες χώρες, διαθέτει λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι με τη δημιουργία λογαριασμών social media για το κατάλυμα σας, έχετε τη δυνατότητα να προσελκύετε αυτό το πιο «φρέσκο» τύπο ακολούθων που μπορεί να μετατραπεί στους επόμενους πελάτες σας.

Η δημιουργία μιας κοινότητας με πιστούς followers θα απολέσει μια γερή βάση πάνω στην οποία θα μπορείτε να στηρίξετε όλους τους παραπάνω λόγους δημιουργίας των λογαριασμών στα social media. Άλλωστε υπάρχει και η προσέγγιση των «πληρωμένων διαφημίσεων» που στοχευμένα αυξάνουν τα likes, shares, retweets, σχόλια και τους ακόλουθους σας. Αρπάξτε την ευκαιρία να αναπτύξετε την «αναγνωρισιμότητα» του καταλύματος σας και του brand που πιθανόν έχετε και στοχεύστε στην επέκταση του κοινού σας! Μην ξεχνάτε λοιπόν πως ένα επαγγελματικά ενισχυμένο προφίλ αυξάνει την επαγγελματικότητα του καταλύματος σας και συνεπώς την προσέλκυση νέων πελατών.

 

Σε περίπτωση που οι παραπάνω λόγοι σας φαίνονται ιδιαίτερα πειστικοί για να ξεκινήσετε επί τόπου την δημιουργία και ανάπτυξη λογαριασμών social media για το κατάλυμα σας, τότε μάλλον το άρθρο μας πέτυχε τον σκοπό του.

 

Στην περίπτωση όμως που, όσο ενδιαφέροντες κι αν σας φάνηκαν οι παραπάνω λόγοι ενασχόλησης με τα social media για την ενίσχυση του καταλύματος σας, εσείς δε διαθέτετε τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθείτε, εμείς έχουμε τη λύση για εσάς!

 

Μπορούμε εμείς να αναλάβουμε την δημιουργία, ανάπτυξη αλλά και διαχείριση των λογαριασμών σας στα social media, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές!

 

Είμαστε σε θέση να παράγουμε για τους πελάτες σας υψηλής ποιότητας αναρτήσεις με εικόνες επεξεργασμένες και προσαρμοσμένες να περιλαμβάνουν το λογότυπό και τα χρώματα του ξενοδοχείου σας.

 

Αν η πρόταση μας σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προωθήσουμε την οικονομική προσφορά μας για «Δημιουργία & Διαχείριση Social Media» αλλά και για να συζητήσουμε μαζί τη στρατηγική προσέγγισης που θα ακολουθήσουμε.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ