Πως η φωνητική αναζήτηση θα κυριαρχήσει στο ξενοδοχειακό SEO: Βελτιστοποίηση για Siri, Alexa & Cortana - AboutHotelier
“Μέχρι το 2020, το 30% των περιόδων περιήγησης στο διαδίκτυο θα γίνεται χωρίς οθόνη”

Αυτά τα στατιστικά μας παρουσιάζουν οι προβλέψεις, και όντας λάτρεις της τέχνης που χρειάζεται το ξενοδοχειακό SEO οφείλουμε να δώσουμε βάση.
Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε: τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;
Από ότι φαίνεται η φωνητική αναζήτηση επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ατελείωτο scrolling σε ιστότοπους. Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να είναι το κλειδί για τη brand name επιτυχία που ονειρεύεστε για το ξενοδοχείο σας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ηλικιακή ομάδα που προτιμά τη φωνητική αναζήτηση είναι οι έφηβοι. Παρόλα αυτά, αναλύσεις από το Thrive Analytics μας δείχνουν πως καταναλωτές όλων των ηλικιών χρησιμοποιούν online προσωπικούς βοηθούς. Παρακάτω μία γραφική απεικόνιση:

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων χρησιμοποιούν Siri, Alexa, Google Now & Cortana.

Τι είναι ακριβώς η φωνητική αναζήτηση;

Στην επιφάνεια, είναι αρκετά απλό:
Η φωνητική αναζήτηση επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη φωνή τους. Έτσι, αντί να γράφουμε σε ένα πεδίο αναζήτησης … χρησιμοποιούμε τη φωνή μας.

Έχετε πιθανώς ήδη δει ή χρησιμοποιήσει κάποιον βοηθό στον υπολογιστή, στο tablet ή στο τηλέφωνο σας:

Ακριβώς εδώ γίνεται πολύπλοκο.
Βλέπετε, η φωνητική αναζήτηση περιλαμβάνει όλα τα είδη ψηφιακών προσωπικών βοηθών: Siri αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή iPhone ή Apple. Cortana εάν βρίσκεστε στα Windows. Επιπλέον, μη ξεχνάμε τους ψηφιακούς βοηθούς στο σπίτι, όπως οι συσκευές Echo του Amazon που χρησιμοποιούν την Alexa. Ο κάθε βοηθός φαίνεται να χρησιμοποιεί την αναζήτηση με διαφορετικό τρόπο. Κάνοντας τεστ, είδαμε ότι πολλές φορές οι ίδιες ακριβώς προτάσεις την αναζήτηση της Siri εμφανίζει διαφορετικά αποτελέσματα από την αναζήτηση της Google Assistant. Αυτό κάνει τη διαδικασία της βελτιστοποίησης, και ειδικά για το ξενοδοχειακό SEO, ακόμα πιο πολύπλοκο από ότι είναι ήδη.

Πως η φωνητική αναζήτηση επηρεάζει το ξενοδοχειακό SEO

Η φωνητική αναζήτηση βελτιώνει δραστικά την εμπειρία των χρηστών. Έχοντας υπόψιν ότι η νούμερο ένα συμβουλή της Google σχετικά με το SEO είναι το να γράφουμε για τον χρήστη και όχι για τα bot, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη βελτιστοποίηση της φωνητικής αναζήτησης στην επόμενη 5ετία.

Εξάλλου, ο λόγος ύπαρξης του SEO είναι να ταξινομήσει ιστοσελίδες με ακρίβεια, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν τις καλύτερες πληροφορίες για το ερώτημα αναζήτησης τους το συντομότερο δυνατό. Η εμπειρία του χρήστη είναι, τελικά, στην πρώτη γραμμή της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Ας δούμε μαζί 3 τρόπους να βελτιστοποιήσετε το ξενοδοχειακό SEO σας με γνώμονα τη φωνητικά αναζήτηση.

1. Γράψτε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μιλάτε.

Όπως αποδεικνύεται, όταν μιλάμε στις συσκευές μας, δεν χρησιμοποιούμε τη “γλώσσα του υπολογιστή”. Χρησιμοποιούμε την κλασσικότατη ανθρώπινη γλώσσα.

Τι σημαίνει αυτό;

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μάθετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας της AboutHotelier.com. Όταν πληκτρολογούν, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πληκτρολογήσουν κάτι στο στυλ «AboutHotelier τηλέφωνα» στο πεδίο αναζήτησης. Αλλά όταν μιλάνε, οι περισσότεροι θα πουν κάτι σαν “OK Google, ποια είναι τα τηλέφωνα της AboutHotelier.com;”

Για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας είναι βελτιστοποιημένο και για φωνητική αναζήτηση, συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά που είναι εύχρηστες σε αυτή. Με βάση κάποια SEO πλατφόρμα, όπως αυτή της AboutHotelier.com, δείτε ποιες λέξεις κλειδιά λειτουργούν συγκεκριμένα για εσάς και δημιουργήστε περιεχόμενο γύρω από αυτές. Στη συνέχεια σκεφτείτε πως θα κάνατε την αναζήτηση εσείς – κρατήστε τις φράσεις σύντομες και απλές. Έχετε στο νου σας ότι η αναζήτηση φωνής τυπικά κυμαίνεται σε επίπεδο ανάγνωσης γυμνασίου το πολύ. Δεν έχει να κάνει με τη μόρφωση – έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρόνου. Επομένως, παρόλο που οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι υψηλού επιπέδου, «σπάστε» τες με τρόπο που είναι εύκολο για τον καθένα να τις αναζητήσει.

Συμβουλή: Παρόλο που οι φράσεις πρέπει να είναι σύντομες, το περιεχόμενο μακράς μορφής εξακολουθεί να κατατάσσεται καλύτερα τόσο στις φωνητικές αναζητήσεις όσο και στις παραδοσιακές. Για αυτό τον λόγο τονίζουμε πάντα ότι στο ξενοδοχειακό SEO βοηθάνε πάρα πολύ τα blog. Προσπαθήστε το περιεχόμενο σας ναι κυμαίνεται μεταξύ 1850 και 2500 λέξεων. Αν δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε, προσλάβετε έναν ειδικό να το κάνει όπως πρέπει.

2. Ζητήστε την εγγραφή σας στο Google My Business

Όπως προαναφέραμε, ο κάθε βοηθός φαίνεται να χρησιμοποιεί τη φωνητική αναζήτηση με διαφορετικό τρόπο. Αυτό οφείλετε εν μέρη και στο ότι οι χρήστες κάνουν αναζήτηση με διαφορετικό τρόπο. Ποιος είναι λοιπόν ο πιο εύκολος τρόπος να σας βρουν;
Η απάντηση είναι απλή: Μοιραστείτε τις πληροφορίες της επιχείρησής σας στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας σε απλή μορφή κειμένου.

Το website by AboutHotelier.com στο Contaratos Beach για παράδειγμα, δείχνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο υποσέλιδο :

Τώρα υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους ένας χρήστης μπορεί να αναζητήσει τοπικές επιχειρήσεις.

1. ” Ξενοδοχεία Πάρος τηλέφωνα” – Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας με σχετικές λέξεις-κλειδιά, τότε έχετε την ευκαιρία να εμφανίζετε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

2. “Ξενοδοχεία στη Νάουσα δίπλα στη θάλασσα” – Για τέτοιες ερωτήσεις, η Google βασίζεται στην τοποθεσία του χρήστη και βάζει ως προτεραιότητα τις καταχωρίσεις του Google My Business.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διεκδικήσετε την εγγραφή σας στο Google My Business.

Στην καταχώρηση, βεβαιωθείτε ότι το όνομα, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου είναι ακριβείς.

Συμβουλή: Ο αριθμός τηλεφώνου θα πρέπει ιδανικά να περιέχει τον κωδικό περιοχής. Το description είναι φίλος σας – δώστε ιδιαίτερη βάση. Θα πρέπει με περίπου 400 λέξεις να περιγράψετε το τι προσφέρετε. Είναι επίσης σημαντικό να συσχετίσετε την καταχώρισή σας με τις σχετικές κατηγορίες. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

3. Προσαρμοστείτε στα κινητά

Η φωνητική αναζήτηση συμβαίνει κυρίως σε κινητές συσκευές. Είναι προφανές ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι φιλικός προς το κινητό.
Η Google συνιστά έναν ανταποκρινόμενο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Τα περισσότερα θέματα WordPress το υποστηρίζουν – αρκεί να δώσετε βάση. Συγκεντρωθείτε στη ταχύτητα και στο design που μπορεί να ανταποκριθεί. Εφόσον λύσετε αυτά τα 2 ζητήματα, συνεχίστε με τη προσοχή στο περιεχόμενο. Έρευνες με eye – tracking έχουν δείξει ότι ένα ελάχιστο ποσοστό επισκεπτών ιστοσελίδας διαβάζουν το κείμενο – οι περισσότεροι απλά το σκανάρουν. Διαβάζουν τη κεφαλίδα και αν κάτι τους τραβήξει το ενδιαφέρον, θα συνεχίσουν στο κείμενο διαβάζοντας και πάλι μόνο τα key points.
Οι συνήθειες ανάγνωσής μας εξελίσσονται ταχύτατα στο κινητό, αλλά γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο πρέπει να βελτιστοποιηθεί για να βοηθηθεί το scanning.

Πρέπει να αφήσετε πολλά κενά, να χρησιμοποιήσετε σύντομες προτάσεις, να επιλέξετε απλές λέξεις, μικρές παραγράφους και φυσικά υποκεφάλαια.

Συμπέρασμα:
Οκ, η φωνητική αναζήτηση είναι σημαντική για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των μετατροπών. Το φλέγον ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι: μπορείτε να δείτε που βρίσκεστε και τι βελτιώσεις να κάνετε;
Λοιπόν, η σύντομη απάντηση είναι όχι… ακόμα.

Ξέρουμε όμως ότι οι μηχανές αναζήτησης ακολουθούν αυτό που θέλει ο κόσμος, οπότε σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά, είναι σημαντικό να είστε ένα βήμα μπροστά. Αν βελτιστοποιήσετε το ξενοδοχειακό SEO σας για φωνητική αναζήτηση σήμερα, θα είστε πιθανότατα μπροστά από τον ανταγωνισμό και θα δείτε ισχυρές ταξινομήσεις φωνητικής αναζήτησης που θα αυξήσουν αποτελεσματικά το εμπορικό σήμα σας μακροπρόθεσμα.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ