Αύξηση απευθείας κρατήσεων: Οι τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν

Ένας από τους βασικότερους στόχους κάθε ξενοδόχου στην αρχή της σεζόν είναι η αύξηση των απευθείας κρατήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κατάλυμά του. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του επιχειρηματία ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι άλλος από τις τεχνολογικές εφαρμογές και υπηρεσίες που υπάρχουν πλέον διαθέσιμες στην τουριστική αγορά.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει οριστικά τον τρόπο που οι ταξιδιώτες παίρνουν αποφάσεις για τη διαμονή τους σήμερα, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα όλες τις πληροφορίες αλλά και τις καλύτερες τιμές για το κατάλυμα που τους ενδιαφέρει. Η παρουσία ενός καταλύματος στα OTAs του εξασφαλίζει αναμφίβολα μια ικανοποιητική προβολή στο αγοραστικό κοινό και, εν δυνάμει, έναν μεγάλο αριθμό κρατήσεων. Ωστόσο, μέλημα κάθε ξενοδόχου είναι ο ταξιδιώτης να αποφασίσει να κάνει την κράτησή του κατευθείαν με το κατάλυμα, έτσι ώστε ο ίδιος να εξασφαλίσει μεγαλύτερο κέρδος από την κράτηση. Ποιες είναι, όμως, οι τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν σε μια αποτελεσματική αύξηση των direct κρατήσεων ενός ξενοδοχείου και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά;

1. Σύγχρονο website

Το βασικότερο κανάλι απευθείας πώλησης ενός καταλύματος είναι αναμφίβολα το website του. Μέθοδοι κρατήσεων όπως τα τηλέφωνα μέσω ταξιδιωτικών καταλόγων και online listings έχουν πλέον ξεπεραστεί, καθώς ο ταξιδιώτης έχει ανάγκη να κάνει την κράτησή του εύκολα και γρήγορα, πληρώνοντας online και έχοντας πλήρη εικόνα για το κατάλυμα που θα επιλέξει να μείνει. Επομένως, η δημιουργία μιας σωστά δομημένης ιστοσελίδας με πλούσιο οπτικό υλικό, εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες και γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης είναι κομβική για να κερδίσει το κατάλυμα το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2021 από το Contentsquare, ο μέσος χρόνος που αφιερώνει ένας επισκέπτης σε μια ιστοσελίδα ανέρχεται στα 54 δευτερόλεπτα. Επομένως, μέσα σε αυτόν τον χρόνο, ο εν δυνάμει πελάτης πρέπει να μπορεί να λάβει μέσω του website όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στο να προχωρήσει σε απευθείας κράτηση.

2. Λειτουργική μηχανή κρατήσεων

Μια ξενοδοχειακή ιστοσελίδα δεν μπορεί να οδηγήσει από μόνη της στην ύπαρξη ενός ικανοποιητικού αριθμού direct κρατήσεων. Η πιο κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει ο ξενοδόχος είναι η επιλογή της καταλληλότερης μηχανής κρατήσεων για την ιστοσελίδα του καταλύματός του. Κάθε σύγχρονη μηχανή κρατήσεων πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη, να έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης και να του δίνει, ασφαλώς, τη δυνατότητα online πληρωμής. Για τον ξενοδόχο, η μηχανή κρατήσεων οφείλει να έχει και κάποια αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως να του επιτρέπει να προωθεί προσφορές, διαφορετικούς τιμοκαταλόγους ή ακόμα και να κάνει upselling άλλων υπηρεσιών κατά την κράτηση του πελάτη. Εννοείται, δε, ότι η μηχανή κρατήσεων που θα επιλέξει το ξενοδοχείο θα πρέπει να συνδέεται με συστήματα Channel Manager, προκειμένου ο ξενοδόχος να μπορεί να τη διαχειριστεί κεντρικά μαζί με όλα τα άλλα κανάλια του.

3. Αποδοτικό Channel Manager

Το εργαλείο αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για ένα κατάλυμα, καθώς μέσω ενός μοντέρνου και λειτουργικού συστήματος διαχείρισης καναλιών, ο υπεύθυνος κρατήσεων μπορεί να διαχειρίζεται κεντρικά τις τιμές και τις διαθεσιμότητες για κάθε κανάλι πώλησης, είτε αυτό είναι OTA, είτε η επίσημη ιστοσελίδα του. Έτσι, μπορεί να εξασφαλιστεί πως πάντα η μηχανή κρατήσεων της επίσημης ιστοσελίδας του καταλύματος θα έχει καλύτερες τιμές και προσφορές από τα υπόλοιπα κανάλια, αυξάνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τις απευθείας κρατήσεις της επιχείρησης.

4. Ειδικά widgets

Εκτός από τη σωστή δομή, το ενδιαφέρον περιεχόμενο και μια σύγχρονη μηχανή κρατήσεων, υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες που μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να αυξηθεί το conversion rate της μηχανής κρατήσεών του. Μια τέτοια τεχνολογία είναι η εγκατάσταση special widgets και banners σε επιλεγμένες σελίδες του website. Το πιο διαδεδομένο widget για τα ξενοδοχειακά websites είναι το λεγόμενο price comparison widget” ή “price check, το οποίο εμφανίζεται ως ένα pop-up παράθυρο στο κάτω μέρος της σελίδας και η κύρια χρήση του είναι η σύγκριση των τιμών που υπάρχουν στα διάφορα OTAs με τις επίσημες τιμές της μηχανής κρατήσεων κάθε καταλύματος. Έτσι, ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου μπορεί εύκολα να δει πως οι τιμές που θα βρει σε αυτήν είναι οι χαμηλότερες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

5. Εξελιγμένο chatbot

Μπορεί η χρήση της τεχνολογίας να διευκολύνει την πραγματοποίηση των απευθείας κρατήσεων, όμως, υπάρχουν φορές που ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει ανάγκη και την άμεση επικοινωνία με το κατάλυμα. Για τον λόγο αυτό, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα λεγόμενα chatbots. Στην ουσία, πρόκειται για “παράθυρα” που ανοίγουν ένα chat στην κεντρική σελίδα του καταλύματος, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θέσει την ερώτησή του και να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου. Τα περισσότερα chatbots επιτρέπουν στον ξενοδόχο να προδιαγράψει κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των επισκεπτών, προκειμένου αυτοί να λαμβάνουν απευθείας απαντήσεις, ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος εκείνη τη στιγμή.

Επίλογος

Με την τεχνολογία συνεχώς να εξελίσσεται, είναι, πλέον, φανερό πως η εκπαίδευση των ξενοδόχων και η συνεχής ενημέρωσή τους για νέες υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην αγορά, αποτελούν τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνουν το κατάλυμά τους να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Με σύμμαχο την τεχνολογία ο σύγχρονος ξενοδόχος μπορεί να εξασφαλίσει πληθώρα απευθείας κρατήσεων και να δει σημαντική αύξηση των εσόδων του.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ