Website Template: Τι είναι και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για την ιστοσελίδα του καταλύματός σας - AboutHotelier

Το website αποτελεί, πλέον, ένα από τα βασικότερα κανάλια πώλησης κάθε καταλύματος. Μια επιτυχημένη ιστοσελίδα θα πρέπει να παρουσιάζει τα δυνατά χαρακτηριστικά κάθε καταλύματος με ελκυστικό και κατανοητό τρόπο, με απώτερο στόχο τη δημιουργία σχέσης αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες του και, φυσικά, την αύξηση των απευθείας κρατήσεών του.

Με την ξενοδοχειακή αγορά συνεχώς να εξελίσσεται και με ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των κρατήσεων να πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά, είναι αδιαμφισβήτητο πως στις μέρες μας, τα καταλύματα οφείλουν να έχουν μια ισχυρή online παρουσία. Σύμφωνα με έρευνες, από το 2019 και έπειτα, η κυριαρχία των OTAs όσον αφορά στις κρατήσεις καταλυμάτων άρχισε να εξασθενεί, αντίθετα, οι direct κρατήσεις μέσω των websites των ξενοδοχείων άγγιξαν κατά περιόδους μέχρι και το 60% το 2022, ενώ το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν σημαντικά τις κρατήσεις μέσω τρίτων καναλιών.

Όπως είναι φανερό, τα καταλύματα θα πρέπει να μεριμνήσουν για την κατασκευή ενός website που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Για να επιτελεί τον σκοπό του, ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό website οφείλει να είναι αφενός εύκολα προσβάσιμο στους ταξιδιώτες, αφετέρου λειτουργικά δομημένο έτσι ώστε να προτρέπει τους επισκέπτες να αφιερώσουν χρόνο στην πλοήγησή τους μέσα σε αυτό, οδηγώντας σε απευθείας κρατήσεις μέσω του booking engine του. Είναι γεγονός πως, στην πλειονότητά τους, σχεδόν όλα τα σύγχρονα websites έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ωστόσο, με τη χρήση ενός website template η ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας μπορεί να γίνει όχι μόνο σημαντικά γρηγορότερη αλλά και πιο προσιτή οικονομικά διαδικασία.

Τι είναι τα website templates και ποια τα πλεονεκτήματά τους

Τα website templates ή, στα Ελληνικά, πρότυπα ιστοσελίδων, αποτελούν μια ισχυρή τάση στον χώρο του ξενοδοχειακού website development, η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Στην ουσία, πρόκειται για ήδη σχεδιασμένες ιστοσελίδες, με προκαθορισμένη δομή και design, στις οποίες το μόνο που λείπει είναι η προσθήκη του περιεχομένου (κειμένων και φωτογραφιών) του ξενοδοχείου. Τα πρότυπα ιστοσελίδων είναι πλέον τόσο αναβαθμισμένα τεχνολογικά και σχεδιαστικά, που δεν έχουν ούτε πρακτικές, ούτε εμφανείς διαφορές από ένα custom website.

Η ανάπτυξη ενός website πάνω σε κάποιο πρότυπο συνοδεύεται και από τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Σύντομο χρόνο παράδοσης
  • Μειωμένο κόστος
  • Συμβατότητα με οθόνες όλων των συσκευών (mobile και tablet)
  • Προϊόν φιλικό προς τη χρήση τεχνολογικών ξενοδοχειακών εργαλείων, όπως booking engine, price check widget, online check-in κλ.π. (χωρίς η ενσωμάτωση των παραπάνω να επηρεάζει την ταχύτητα φόρτωσής του)
  • Ευκολία στη διαχείριση από τον ξενοδόχο
  • Μεγάλη χρηστικότητα, καθώς μπορούν να γίνουν εύκολα ακόμα και δομικές αλλαγές

Πώς να επιλέξετε το template που θα αναδείξει καλύτερα το κατάλυμά σας

Όπως είδαμε, τα πρότυπα ιστοσελίδων αποτελούν μια δημοφιλή και συνάμα πρακτική λύση για την κατασκευή ξενοδοχειακών ιστοσελίδων. Ποια είναι, όμως, τα κριτήρια που οδηγούν στην επιλογή του καταλληλότερου template για το κατάλυμά σας; Σίγουρα, τα βασικότερα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας στο website του είναι τα τεχνικά, όπως το να είναι responsive σε όλες τις οθόνες, να έχει ικανοποιητική ταχύτητα ή να έχει μεγάλο (ακόμα και απεριόριστο) χώρο στον server του. Εξίσου σημαντικές είναι και η ενσωμάτωση και υποστήριξη όλων των τελευταίων τεχνολογιών, αλλά και η ευκολία στη διαχείριση.
Καθώς, όμως, κάθε σύγχρονο template, σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκει, μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω, ο ξενοδόχος θα πρέπει να βασιστεί σε άλλα πρακτικά κριτήρια, προκειμένου να αποφασίσει ποιο template θα παρουσιάσει καλύτερα το περιεχόμενό του και θα αναδείξει το brand του. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να θέσει στον εαυτό του είναι ποιο είναι το κοινό του καταλύματός του. Απευθύνεται σε luxury travellers, οικογένειες, ζευγάρια ή σε κάποιο άλλο ταξιδιωτικό κοινό; Τι περιμένει το κάθε ένα από αυτά τα κοινά να βρει μέσα σε ένα ξενοδοχειακό website; Αφού απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα είναι ευκολότερο να αποφασιστεί η αισθητική κατεύθυνση και το design που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο στήσιμο της ιστοσελίδας (π.χ. μεγάλες ή μικρές φωτογραφίες, ανοιχτό ή κλειστό menu), προκειμένου να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διαθέσιμο υλικό του καταλύματος.

Ποια τα επόμενα βήματα μετά την επιλογή του template

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, σκοπός της δημιουργίας μιας μοντέρνας ιστοσελίδας, είναι το κατάλυμα να προωθήσει αποτελεσματικά το περιεχόμενό του. Τι σημαίνει όμως περιεχόμενο ενός καταλύματος και πώς θα ενταχθεί σωστά μέσα στο template που θα επιλέξετε;
Το πρώτο και σημαντικότερο μέρος του περιεχομένου ενός website, αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, τα κείμενά του. Κύριο μέλημα, λοιπόν, πρέπει να αποτελεί το website να είναι SEO-friendly και να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να πραγματοποιηθεί (ενδεχομένως με τη βοήθεια ειδικών) έρευνα στις λέξεις-κλειδιά που θα πρέπει να ενταχθούν στα κείμενα αλλά και στους τίτλους της ιστοσελίδας. Μέσω της εύρεσης των σωστών keywords στόχευσης, καθίσταται εύκολη ακόμα και η προδιαγραφή μιας ολοκληρωμένης φωτογράφισης για το κατάλυμα, αφού οι φωτογραφίες και τα βίντεό του πρέπει να συμβαδίζουν με τις εμπειρίες που ψάχνουν να ζήσουν οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την περιοχή του. Μάλιστα, μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορεί εύκολα να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα για το στήσιμο της δομής του website (sitemap) και να αποφασιστεί από πόσες και ποιες σελίδες θα αποτελείται.

Επίλογος

Λόγω του ότι η ιστοσελίδα κάθε καταλύματος αποτελεί το σημαντικότερο κανάλι πώλησής του, η επιλογή του κατάλληλου προτύπου για τον σχεδιασμό της σίγουρα δεν είναι εύκολη διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές αλλά και να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, προκειμένου να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα φιλικό και χρηστικό website για το ξενοδοχείο σας.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ