7 Προβλέψεις για το Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ 2022 - AboutHotelier
7 Προβλέψεις για το Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ 2022

Στο σημερινό άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά  στις προβλέψεις μας για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022 – αναλύοντας όλες τις τάσεις. Ενώ πολλές από τις αλλαγές στον κλάδο είναι εδώ από πέρσι, βλέπουμε στον ορίζοντα ορισμένες νέες τάσεις που είναι πιθανό να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο μέλλον.

Ας κάνουμε μία βουτιά στις προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα εμφανιστούν το 2022 φυσικά, τι πρέπει να κάνουν οι ξενοδόχοι ώστε να προετοιμαστούν.

1. Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ 2022 = Οικοδόμηση ενός ισχυρού εμπορικού σήματος (Brand Marketing).

Διανύουμε την ψηφιακή εποχή, όπου η αναγνώριση του καταλύματος ως επωνυμία είναι το κλειδί για την προσέλκυση μεγαλύτερου κοινού.

Για να πετύχει αυτό, πρέπει να επενδύσεις σε ορισμένα βήματα, όπως:

  • η δημιουργία ενός ιστότοπου
  • η δημιουργία προγραμμάτων αφοσίωσης επισκεπτών
  • η επένδυση στην αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

Ένας σίγουρος τρόπος για να πετύχεις το τελευταίο είναι με το να παρέχεις άριστες υπηρεσίες και να ενθαρρύνεις τους επισκέπτες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα social media.

Η δημιουργία κριτικών μπορούν να ενισχυθούν με εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω e-mail και με feedback surveys μετά το check-in. Ένας άλλος έξυπνος τρόπος απόκτησης κριτικών είναι η προσφορά εκπτωτικών κουπονιών και δωρεάν υπηρεσιών, σε αντάλλαγμα για τις δημοσιεύσεις κριτικών τους.

2. Η φιλοξενία που χαρακτηριζόταν από χαμηλή τεχνολογία θα δει έναν πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μελετήσαμε το feedback των επισκεπτών – και είδαμε ότι η τεχνολογία αυτοματισμού δε θεωρείται πλέον ιδιαίτερο προσόν αλλά δεδομένη, ειδικότερα για καταλύματα που θέλουν να επιβιώσουν το 2022 – 2023 και μετά.

Οι ξενοδόχοι για να έχουν προβάδισμα δίνουν προτεραιότητα στον αυτοματισμό και στο check-in χωρίς κλειδί και χωρίς επαφή. Επίσης, επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για διευκόλυνση της ρεσεψιόν, τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα και την παροχή υψηλής ποιότητας διαμονής.

 

Σημαντική υπογράμμιση: οι ψηφιακές λύσεις διευκολύνουν τη ζωή του προσωπικού, δεν το αντικαθιστούν.

 

Είσαι ήδη σε θέση να θέλεις να μειώσεις τις προσωπικές επαφές, να διαχειρίζεσαι το housekeeping & τη συντήρηση εξ αποστάσεως και να επιβλέπεις ολόκληρη τη διαδικασία από το check-in έως το check-out, χωρίς να χρειάζεται να είσαι πάντα παρόν. Επίσης, νιώθεις ότι δε θες να βασίζεσαι και να επενδύεις σε προσωπικό που περιτριγυρίζει όλους τους επισκέπτες προσωπικά, όταν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτό τον χρόνο για σημαντικότερες εργασίες.

Αναμφισβήτητα η τεχνολογία υπάρχει. Η πιο σεισμική αλλαγή στη βιομηχανία και το πιο “καυτό” ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022 είναι ότι τέτοιες βελτιωμένες λύσεις δεν ανήκουν πλέον μόνο στα Hiltons και στα Marriots της βιομηχανίας.

Μέσω της χρήσης έξυπνων υλικών, όπως οι έξυπνες κλειδαριές στις πόρτες του ξενοδοχείου και το cloud λογισμικό διαχείρισης, αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον προσβάσιμος ακόμη και σε μικρότερα, μπουτίκ καταλύματα. Τέτοιες ιδιοκτησίες είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν ένα μοντέλο λειτουργίας Sonder – συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής φόρτου από τη ρεσεψιόν, της παροχής άμεσου check-in και check-out στους επισκέπτες και της ροής εργασιών μέσω διαδραστικών, ψηφιακών συσκευών.

Ενδυναμωμένο από την τεχνολογία, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022 προσφέρει μια πρωτοποριακή εμπειρία διαμονής.

 

3. Προετοιμάσου για μείωση της συλλογής δεδομένων από τρίτους.

Περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές απαιτούν προστασία της ιδιωτικής τους ζωής όταν πρόκειται για τη συλλογή και την κοινή χρήση των προσωπικών τους δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ. Ως αποτέλεσμα της αλλαγής της στάσης τους, οι προβλέψεις μας για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022 διαμορφώνονται σε ένα σχεδόν εντελώς διαφορετικό τοπίο από τα προηγούμενα έτη.

Το email marketing και η ικανότητα του ξενοδόχου να προσελκύει νέους επισκέπτες μέσω μηνυμάτων (SMS marketing), αλλάζει δραματικά με την κυκλοφορία του Apple iOS 15. Συγκεκριμένα – οι marketing pros δεν μπορούν πλέον να βλέπουν πότε οι παραλήπτες ανοίγουν τα μηνύματα τους. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να παρακολουθούνται ποιες καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι επιτυχημένες και ποιες χρειάζονται διορθώσεις. Χωρίς πρόσβαση σε reports μετατροπών, πρέπει ως επαγγελματίες marketing ή ως ξενοδόχοι να προσαρμοστείτε στα νέα πρότυπα απορρήτου και να προσαρμόσετε τις καμπάνιες σας ανάλογα. Από έρευνες, καθώς και από συναντήσεις και συζητήσεις με επαγγελματίες του κλάδου, πιστεύουμε ότι έρχεται το ολοκληρωτικό τέλος της διαφήμισης που βασίζεται σε δεδομένα τρίτων. Ίσως όμως αυτό αποτελεί την εκκίνηση ενός νέου, επιτέλους πρωτοποριακού τρόπου marketing – οπότε για να το θέσουμε περισσότερο αισιόδοξα, προβλέπουμε ότι το 2022 θα είναι η αρχή ενός «κόσμου χωρίς cookies τρίτων».

Πως να προσαρμόσεις πρώτος το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022:

  • Εστίασε στην ακριβή και συνεπή συλλογή δεδομένων. Τα καθαρά δεδομένα διασφαλίζουν ότι στοχεύεις με ακρίβεια το κοινό που επιθυμείς. Χρησιμοποίησε τα δεδομένα που συλλέγει το PMS σου από τους πραγματικούς σου πελάτες και δώσε βάση στο χτίσιμο loyalty. (Δε σε καλύπτει το PMS σου; Ρίξε μία ματιά στο RoomRack Cloud PMS.)
  • Χρησιμοποίησε μια στρατηγική CDP για να ελέγξεις το μάρκετινγκ και να επανεξετάσεις τη στρατηγική σου για τα δεδομένα επισκεπτών. Τα CDP τοποθετούν όλα τα δεδομένα ενός ξενοδοχείου σε ένα σημείο για καθαρή, απρόσκοπτη διαχείριση μάρκετινγκ.

4. Περιμένουμε συνέχεια στην πρόσφατη τάση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Έρευνες μας αναφέρουν ότι παρατηρείται ταχεία ανάπτυξη στις απευθείας κρατήσεις από το 2020, χωρίς εμφάνιση επιβράδυνσης. Με τη σημαντική αύξηση στις απευθείας κρατήσεις και τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση λίγο πριν την άφιξή τους, είναι σαφές ότι όσοι ξενοδόχοι δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις αλλαγές ζήτησης, θα μείνουν πίσω. Για να είμαστε ξεκάθαροι – το νούμερο 4 στις προβλέψεις μας δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το μάρκετινγκ που μπορεί να φέρει “έξτρα” κρατήσεις στο ξενοδοχείο, μιλάμε για μία βασική στρατηγική πωλήσεων που πολλοί όμως επαγγελματίες του χώρου δεν έχουν ακόμη “αγκαλιάσει”.

Ποιοι είναι λοιπόν οι άσοι στο μανίκι σου;

  • Βελτιστοποίησε το κανάλια απευθείας κρατήσεων σου. Επικοινώνησε με το support, μάθε όλα τα tips & tricks που προσφέρει η μηχανή κρατήσεων σου και εφάρμοσε τα με στρατηγική ASAP.
    Εστιάστε στη βελτίωση της ξενοδοχειακής ιστοσελίδας σου και της εμπειρίας χρήστη μόλις σε πρωτοβρίσκει στο διαδίκτυο.
  • Δημιούργησε περιεχόμενο πλούσιο σε SEO για την ιστοσελίδα και για την μηχανή κρατήσεων σου. Το αποτελεσματικό SEO είναι φυσικά και πάλι στην κορυφή για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022 (see what we did there?) και θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του website σου.
  • Αφού οδηγήσεις πιθανούς πελάτες στην ιστοσελίδα σου, σιγουρέψου ότι η εμπειρία κράτησης είναι φυσική και απρόσκοπτη. Το RateStrip Price Check Widget άλλαξε και είναι πιο μίνιμαλ από ποτέ – και υπάρχει λόγος για αυτό. Πρέπει να έχεις καθαρή, λιτή και περιεκτική εικόνα ώστε να περάσεις το μήνυμα που θες. Η κράτηση δωματίου πρέπει να είναι γρήγορη, απλή και εύκολη. Ρίξε μία ματιά σε 3 αγαπημένα μας παραδείγματα:
  1. Adama Mykonos Hotel
  2. A Hotel Mykonos
  3. Acro Suites

5. Το Instagrammability του ξενοδοχείου είναι ακόμα σημαντικό

Το Instagram μπορεί να μην είναι πλέον ό,τι πιο φρέσκο, αλλά εξακολουθεί να έχει τεράστια επιρροή, με 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα.

Βρετανικές έρευνες διαπιστώνουν πως το 40% των ταξιδιωτών ηλικίας 18-33 ετών σκέφτεται πόσο «Instagrammable» θα είναι οι διακοπές τους κατά τη διαδικασία επιλογής διαμονής.

Το “do it for the ‘gram” αποτελεί μία φράση που χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά. Ολογράφως, “do it for the instagram”, αναφέρεται σε ένα άτομο που κάνει τις επιλογές του με κύριο σκοπό να δημοσιεύσει στο Instagram. Το περιεχόμενο Instagram αποτελεί χρόνια τώρα δυνατό εργαλείο διαφήμισης, οπότε δε λείπει από το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022. Πως να λείπει εξάλλου, όταν το περιεχόμενο δημιουργείται από τους ίδιους τους πελάτες και αποτελεί δωρεάν διαφήμιση για το κατάλυμα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το ξενοδοχείο είναι “Instagrammable”- είτε λόγω ασυνήθιστου σχεδιασμού, είτε λόγω εξατομικευμένων πινελιών – θα κερδίσει ως επιλογή αυτών των “do it for the ‘gram” τύπων και θα συμβάλει στην ενίσχυση του προφίλ του καταλύματος.

Να πούμε πως Covid είχε αντίκτυπο και εδώ, με τις αναρτήσεις στα social media να αποτελούν επιπλέον μέσο για να αναγνωριστεί το εάν μια επιχείρηση επιβάλλει τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

Η founder του Poor In A Private Plane, δήλωσε σχετικά: «Κοιτάω τις ετικέτες τοποθεσίας στο Instagram για να δω φωτογραφίες ανθρώπων σε πραγματικές καταστάσεις. Συνήθως, είναι εύκολο να εντοπίσω από το background της φωτογραφίας, αν το προσωπικό φοράει μάσκα».

6. Αναμένουμε άνοδο στον international τουρισμό

Σύμφωνα με την Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ έχουν βάλει στην άκρη κεφάλαια τον τελευταίο χρόνο. Με lockdown, περιορισμούς και έλλειψη διαθέσιμων επιλογών ψυχαγωγίας στη διάθεσή τους, πολλοί ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να ξοδέψουν κάποια «funds for fun» σε ταξίδια, τουρισμό ευχάριστες εμπειρίες.

Επιπλέον – πολλοί ταξιδιώτες έχουν τώρα περισσότερες ευκαιρίες για ταξίδια λόγω της ευελιξίας της εργασίας εξ αποστάσεως. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν πολιτικές εξ αποστάσεως εργασίας, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα τώρα να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ.

Tips:

  • Επαναξιολόγησε πόσο από τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ αφιερώνεις στη στόχευση bleisure ταξιδιωτών.
  • Επαναξιολόγησε την κατανομή του προϋπολογισμού που αφορά την κάλυψη της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης (προσωπικό, πόροι, στρατηγική πωλήσεων και ακυρώσεων).

7. Πολλοί ταξιδιώτες θα έρθουν και θα πάρουν τη δουλειά μαζί τους

Η παγκόσμια πανδημία έχει αλλάξει την προσέγγιση των ανθρώπων στην εργασία. Πολλές εταιρείες και εργαζόμενοι βλέπουν τώρα ότι η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να είναι δυνατή, ακόμη και παραγωγική.

Συνεχίζοντας τη λογική της προηγούμενης πρόβλεψης, μια τάση για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022, είναι η προσέγγιση των remote employes.

Είναι σαφές: τα ξενοδοχεία που θέλουν να προσελκύσουν τους πολυάσχολους, αυξανόμενους αριθμούς «επαγγελματικών ταξιδιωτών» πρέπει να προσφέρουν:

  1. εξαιρετικά γρήγορο Wi-Fi
  2. εύκολη πρόσβαση
  3. πρωτοποριακή τεχνολογία

Η τεχνολογία βοηθάει γιατί μειώνει την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Σημαίνει επίσης ότι μπορείς να αλλάξεις τους κωδικούς πρόσβασης δωματίου με κάθε νέα διαμονή. Με τον τρόπο αυτό μειώνεις την πιθανότητα κινδύνου για την ασφάλεια. Μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα με πρόσβαση στους κωδικούς μπορούν να μπουν στο δωμάτιο, είτε επισκέπτες είτε προσωπικό. Όσο ειδικευμένο και αν ακούγεται, στην πραγματικότητα ο bleisure traveller έχει όλο του τον κόσμο στο λάπτοπ του. Ένα ξενοδοχείο που προσέχει την ασφάλεια των διαμενόντων του, είναι η λεπτομέρεια που θα τον κερδίσει.


Συνοψίζοντας..

Και κάπου εδώ τελειώνουν οι προβλέψεις μας για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022.

Κοινός παρανομαστής είναι η τεχνολογία, με την ικανότητά της να:

  • βελτιώνει την ασφάλεια μετά τον Covid
  • να μειώνει την αναμονή
  • να εξοικονομεί κόστος
  • να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα
  • να προσαρμόζει τις εμπειρίες σε απαιτητικούς επισκέπτες

Ξέρουμε ότι μπορεί να φαίνεται βουνό η μεταμόρφωση σε ένα προνοητικό μοντέλο ξενοδοχείου τύπου Sonder, ειδικά εάν δεν είσαι γνώστης της τεχνολογίας.

Αλλά με την AboutHotelier, έχεις έναν αφοσιωμένο ειδικό να συνεργάζεται σου σε όλη τη διαδικασία, να σε καθοδηγεί από την αρχή μέχρι το τέλος και να διασφαλίζει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείς είναι πάντα up-to-date.

Και τώρα ας τα πούμε. Αφού είδαμε τις προβλέψεις μας για το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ 2022, εσύ ποιες πιστεύεις ότι θα επηρεάσουν περισσότερο την αγορά;

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ