Πώς μπορούν να κατηγοριοποιηθούν οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου; - AboutHotelier Blog

Ποιος είναι ο τύπος επισκέπτη που προσελκύει το ξενοδοχείο σας; Ένα βήμα πριν τη στρατηγική διανομής, τη διαχείριση φήμης ή τη δημιουργία ενός τοπικού οδηγού για τους καλεσμένους σας, υπάρχει μια δεξιότητα που πρέπει πρώτα να αναπτύξετε: η αναγνώριση των personas των επισκεπτών σας.

Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τους διαφορετικούς τύπους πελατών σας, συντάξαμε μια λίστα με τους τυπικούς επισκέπτες που μπορεί να περάσουν από την πόρτα του ξενοδοχείου σας. Λάβετε υπόψη σας φυσικά, ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αληθινά δεδομένα για να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, εξετάζοντας το ιστορικό των κρατήσεων σας στο PMS σας, για να δείτε αν παρατηρείτε μοτίβα στην ηλικία, τις εθνικότητες, τον αριθμό των επισκεπτών ανά δωμάτιο κλπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτά τα άτομα κατά τη δημιουργία καμπανιών e-mail marketing.

Εδώ είναι μερικά πιθανά παραδείγματα για να ξεκινήσετε:

 

 

#1: Επαγγελματίες

Πώς μπορούν να κατηγοριοποιηθούν οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου;

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες ταξιδεύουν με εργασιακό σκοπό. Το πόσο συχνά ταξιδεύει το εν λόγω άτομο, θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη του προς το ξενοδοχείο σας. Είναι συχνά λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους ταξιδιωτών – ο λόγος, είναι ότι συνήθως δεν πληρώνουν οι ίδιοι για το ταξίδι τους. Μπορείτε να περιμένετε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ανάγκη για αλλαγές στο κατά τα άλλα σταθερό πρόγραμμά σας. Early check-in, late check-out, early breakfast… Αποτελούν σίγουρο πελατολόγιο για city hotels ή για καταλύματα που είναι κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροδρόμια, σταθμούς τραίνων…). Θα περιμένουν εξαιρετικό Wi-Fi, φορτιστές και είναι περισσότερο πιθανό να χρειαστούν laundry και υπηρεσίες σιδερώματος.

 

#2: Οικογένειες

Πώς μπορούν να κατηγοριοποιηθούν οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου;

Αυτός ο τύπος επισκέπτη συνήθως διαμένει στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών ή κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όπου είναι η πιο συνηθισμένη περίοδος αδειών. Πολλοί millennials είναι πλέον γονείς. Με τον ίδιο τρόπο που οι ίδιοι έχουν κάνει διακοπές, επιθυμούν να έχουν συνέχεια των περιπετειών τους μαζί με τα παιδιά τους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί η άνοδος των διαγενεακών οικογενειακών διακοπών. Μπορεί να συναντήσετε πολλαπλές γενιές σε μία κράτηση, γεγονός που οδηγεί σε διαφορετικές προτεραιότητες και στυλ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσανατολίσετε τη στρατηγική σας προς τις οικογένειες: ξεκινήστε από την παροχή παιδικών καθισμάτων αν έχετε εστιατόριο και σκεφτείτε τη δυνατότητα παροχής babysitter, σε περίπτωση που ζητηθεί.

 

#3: Boomers

τύπος επισκέπτη

Η γενιά των boomer ορίζεται συνήθως ως τα άτομα που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 1946 και το 1964. Ως ομάδα, οι boomer ήταν πλουσιότεροι, πιο ενεργοί και πιο γυμνασμένοι από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά. Είναι μια γενιά που έχει επικριθεί για τον υπερκαταναλωτισμό της. Σύμφωνα με μία έρευνα του BBC, το 2004 «οι βρετανοί boomer κατείχαν το 80% του πλούτου της χώρας και ένα 80% από αυτούς αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα, εισιτήρια για κρουαζιέρες, και ένα 50% αγόραζε πολυτελή προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας». Τι ιδιαίτερο γνώρισμα έχει λοιπόν αυτός ο τύπος φιλοξενουμένων; Ενδιαφέρονται για αξιοθέατα και για οργανωμένες εκδρομές και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Θα χρειαστούν τοπικές πληροφορίες και η προσβασιμότητα βρίσκεται στην κορυφή των αναγκών τους.

Αυτοί οι τύποι επισκεπτών ξενοδοχείου μπορεί να μην έχουν την ανάγκη για πρόσβαση σε Wi-Fi, ιδιαιτέρως όταν εξερευνούν, οπότε οι τυπωμένοι χάρτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Εάν συνεργάζεστε με τοπικούς ξεναγούς ή πρακτορεία, ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείτε και να το διαφημίσετε αναλόγως καθώς είναι κάτι που κερδίζει τους boomer. Μην ξεχνάτε ότι είναι συνήθως πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα σε δραστηριότητες προορισμού, συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους ταξιδιωτών.

 

#4: Ο πολυτελής ταξιδιώτης

Έχουν υψηλές προσδοκίες και είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για το ταξίδι τους. Αυτό όμως δεν πρέπει να προκαλεί σύγχυση – παρότι η τιμή δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, η αξία εξακολουθεί να είναι σημαντική. Αυτός ο τύπος επισκέπτη συνήθως θα διερευνήσει το ταξίδι του (συχνά σε συνεννόηση με κάποιον ταξιδιωτικό σύμβουλο) και θα έχουν ένα γενικό σχέδιο για το τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί οι ταξιδιώτες είναι τυπικά μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επίσης παντρεμένοι, οπότε μπορείτε να τους αναμένετε σε ζευγάρια. Η persona αυτή περιμένει άψογη εξυπηρέτηση, υψηλού επιπέδου ανέσεις και μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αναζητούν ιδιωτικές εκδρομές σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα καθώς και αποκλειστική πρόσβαση σε μη – συνηθισμένες εμπειρίες.

 

#5: Backpackers

τύπος επισκέπτη

Το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι ταξιδεύουν για τα αξιοθέατα, τη νυχτερινή ζωή και τις εμπειρίες. Ενδιαφέρονται για τον τοπικό πολιτισμό, τη αυθεντική κουζίνα, τις περιηγήσεις. Στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συστάσεις γνωστών/φίλων τους. Συνήθως αποτελούνται από νεότερες ηλικίες, είναι πολύ ευαίσθητοι στις τιμές και προσπαθούν αν εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός ο τύπος επισκέπτη διανύει αρκετά ταξίδια ετησίως και όχι στις ίδιες τοποθεσίες. Ως ξενοδόχος, θα πρέπει να έχετε πολλές τοπικές συστάσεις και χάρτες έτοιμους για τους backpackers. Παρότι έχουν μία ιδέα για το τι θέλουν να κάνουν, δεν έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αγαπούν τις τοπικές συμβουλές και θα ακολουθήσουν τις συστάσεις σας.

 

#6: Ο πράσινος ταξιδιώτης

Πράσινος τουρισμός, οικοτουρισμός, βιώσιμος τουρισμός: πρόκειται για το ίδιο πράγμα, με διαφορετικά ονόματα. Η καρδιά του πράσινου ταξιδιού είναι η σημασία της προστασίας της φύσης και του πολιτισμού. Αυτός ο τύπος επισκέπτη έχει επίγνωση τη μόλυνσης που μπορεί να παραχθεί από το ταξίδι του και κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, αρνούνται τη μετακίνηση με αεροπλάνο ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις και επιλέγουν το τραίνο. Είναι ένα ολόκληρο κίνημα, ευρέως γνωστό ως flight shame. Περιμένουν οικολογικά προϊόντα, πρωινό από ντόπιους παραγωγούς, καταλύματα που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια.

 


 

Η δημιουργία των guest personas είναι ένα αξιοσέβαστο μέσο για την προώθηση της επιχείρησής σας. Ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας τύπων επισκεπτών που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, καθώς και τύπων που αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή προσέγγιση για κάθε μία από αυτές. Όπως και να έχει – μην ξεχνάτε να συμπεριφέρεστε στον κάθε επισκέπτη, σαν να είναι VIP.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ