Δημιουργώντας ένα επιτυχημένο live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα σας

Ο άμεσος τρόπος επικοινωνίας αποτελεί καθημερινή δραστηριότητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Τα μηνύματα κειμένου, τα οποία κάποτε μπορούσαν να ανταλλαχθούν μόνο μεταξύ προσωπικών επαφών, έχουν εισέλθει πλέον και στην επαγγελματική ζωή και αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων – πελατών. Φυσικά, αυτό δημιούργησε στην AboutHotelier.com το εξής ερώτημα: Πως θα μπορούσε το live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα να ωθήσει την άμεση κράτηση;

Ο διαρκής αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 δημιούργησε μία νέα σειρά ξενοδόχων που αναζήτησαν ενεργά τρόπους να επικοινωνούν με τους επισκέπτες τους, περιορίζοντας όμως την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο όρος «ανέπαφη φιλοξενία» έχει ανοίξει τη πόρτα στην χρήση λογισμικών ανταλλαγής μηνυμάτων. Το live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα σας συγκεκριμένα, μπορεί να παρέχει διάφορα οφέλη. Από αυξημένα έσοδα , έως περισσότερες διαδικτυακές κριτικές, ικανοποιημένους επισκέπτες και ευκαιρίες προώθησης υπηρεσιών, αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

Πως μπορείτε όμως να κάνετε το live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα σας να πετύχει;

 

  1. Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία

Ως ξενοδόχοι έχετε πολλές επιλογές για λογισμικά ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεν είναι όμως όλα τα λογισμικά δημιουργημένα με τον ίδιο τρόπο. Όσο απλό και ξεκάθαρο και αν φαίνεται το όλο concept, τόσο κρίνεται στις λεπτομέρειες το αν το εργαλείο που θα επιλέξετε θα σας δώσει όντως το προβάδισμα που χρειάζεστε ή αν θα μείνει αχρείαστο.

Προσοχή στις «δωρεάν» λύσεις αλλά και στις αυτόνομες εφαρμογές και chatbot που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο με τη τεχνητή νοημοσύνη. Στην περίπτωση του κλάδου μας, όσον αφορά το live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα σας, το πιο ακριβό δεν ισούται απαραίτητα με το πιο σωστό. Θέλουμε να διατηρήσουμε την επικοινωνία, θέλουμε να έχει ένα πρόσωπο η επιχείρηση. Για αυτό λοιπόν, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων πρέπει να είναι σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί τις μοναδικές ανάγκες των ξενοδοχείων.

Η AboutHotelier.com είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τουριστικό τομέα και στο ξενοδοχειακό marketing. Έτσι λοιπόν, το live chat που δημιουργήσαμε, ενσωματώνεται χωρίς ραφές στα εσωτερικά σας συστήματα διαχείρισης και διευκολύνει τη συνεργασία σε βάρδιες, τμήματα και ιδιότητες.

Εάν η λύση ανταλλαγής μηνυμάτων είναι υπερβολικά περίπλοκη, το προσωπικό θα την αποφεύγει. Κρατήστε το απλό και εύκολο στη χρήση, ώστε το προσωπικό σας να λατρέψει τη διαδικασία τόσο όσο και οι επισκέπτες σας.

 

  1. Αναθέστε σωστά τις υποχρεώσεις

Ποιος θα είναι υπεύθυνος του chat?

Η ρεσεψιόν είναι η πιο προφανής λύση. Είναι συνήθως ανοιχτή 24 ώρες και το προσωπικό γνωρίζει την εξυπηρέτηση πελατών και τις υπηρεσίες του καταλύματος.

Όλα όμως τα τμήματα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων. Ως διευθυντής, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι υπάλληλοι κατανοούν και εκπληρώνουν τις ευθύνες τους. Με το livechat της AboutHotelier.com, η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε, χάρη στα ειδικά διαμορφωμένα report τα οποία μπορείτε να λαμβάνετε απευθείας στο email σας, ανά όσες ημέρες εσείς επιλέξετε.

 

  1. Κρατήστε το επαγγελματικό

Υιοθετείστε έναν φιλικό αλλά συνάμα επαγγελματικό τόνο. Αποφύγετε τα ιδιαίτερα emoji και την αργκό, αλλά και οτιδήποτε άλλο είναι δυσνόητο ή μπορεί να παρεξηγηθεί. Πάντα να εξετάζετε εις διπλούν τη σύνταξη και τη γραμματική σας και μην αποφεύγετε τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ». Όχι, δεν είναι μπανάλ και όχι, οι millennials και η generation Z δεν θα τα θεωρήσει «τυπικούρες».

 

  1. Κατευθύνετε τον πελάτη εκεί που θέλετε

Ειδικά όταν είστε offline, το chat θα πρέπει να κατευθύνει μόνο του μια συζήτηση ώστε να κερδίσει έστω το e-mail του επισκέπτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τον προσεγγίσετε μόλις θα είστε διαθέσιμοι.

Οι επιλογές ποικίλουν. Μπορείτε να έχετε κάποιες έτοιμες ανακατευθύνσεις με τα πιο συνηθισμένα «μονοπάτια» που ακολουθούν οι επισκέπτες σας.

Μερικές ιδέες που είναι χρήσιμες για τον επισκέπτη της ιστοσελίδας:

  • Διαδικασίες check-in
  • Ενημερωμένα πρότυπα καθαρισμού και ασφάλειας COVID-19
  • Μενού υπηρεσίας δωματίου
  • Ενημερώσεις κατάστασης housekeeping
  • Ένας σύνδεσμος για feedback

 

Στην πλατφόρμα μας έχουμε δημιουργήσει κάποια πρότυπα μηνύματα έτοιμα για χρήση. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των λογισμικών live chat για την ξενοδοχειακή ιστοσελίδα εξάλλου, είναι τα αυτοματοποιημένα μηνύματα. Μπορείτε να τα έχετε ενεργά για όταν βρίσκεστε offline ή σε do not disturb mode.

 

  1. Παρακολούθηση απόδοσης

Τέλος, δημιουργήστε αίσθηση υπευθυνότητας καθορίζοντας στόχους και παρακολουθώντας την απόδοση. Στα στατιστικά της πλατφόρμας θα δείτε ποσοστά ολοκλήρωσης εργασιών ανά χρήστη, αριθμό live επισκεπτών, αριθμό επισκεπτών που άφησαν στοιχεία επικοινωνίας. Μοιραστείτε τα αποτελέσματα με την ομάδα, αναγνωρίστε τα επιτεύγματα και εμπνεύστε το προσωπικό να αγωνιστεί.

 

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Guest Messaging της AboutHotelier.com μπορεί να σας συνδέσει με τους καλεσμένους σας; Προγραμματίστε μια επίδειξη κάνοντας κλικ εδώ!

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ