Πώς ξέρω ότι έχω επιλέξει το σωστό Wordpress θέμα για το website του ξενοδοχείου μου? - AboutHotelier
> Πώς ξέρω ότι έχω επιλέξει το σωστό WordPress θέμα για το website του ξενοδοχείου μου?

Διαβάστε και μελετήστε προσεκτικά τα παρακάτω κριτήρια που χρειάζονται για την κατασκευή μίας σωστής ιστοσελίδας, έτσι όπως σας δίνονται βήμα βήμα και με όλες τις λεπτομέρειες.

Φυσικά το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αφού έχετε πάρει την απόφαση να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα είναι να επιλέξετε το θέμα, ή γραφίστικο όπως συνηθίζετε να λέγετε στους πιο παλιούς. Πριν πατήσετε το κουμπί αγορά, βεβαιωθείτε ότι το νέο θέμα αξίζει να το αγοράσετε. Όλοι κάνουμε λάθη είτε από έλλειψη γνώσης, είτε εμπειρίας, είτε από κακή καθοδήγηση.

Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο όλες οι απορίες σας και τα κενά που έχετε στις γνώσεις σας θα καλυφθούν πριν την αγορά κάποιου Webside θέματος. Τα κριτήρια είναι σε τυχαία σειρά και μη θεωρείσετε κάποιο πιο σημαντικό από κάποιο άλλο, γιατί όλα είναι εξίσου σημαντικά.

 • Κριτήριο αισθητικής
  Βεβαιωθείτε ότι το θέμα ταιριάζει με την εμφάνιση και την αισθητική που εσείς επιθυμείτε και σας καλύπτει ανάλογα με τις ανάγκες σας.Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε ένα θέμα που ικανοποιεί τουλάχιστον το 80% του περιεχομένου σας, της διάταξης που θέλετε και των οπτικών αναγκών σας.
 • Νέο φρέσκο θέμα ή παλιό και δοκιμασμένο;
  Πραγματικά τα νέα θέματα που εμφανίζονται καθημερινά κατά την αναζήτησή τους είναι πολύ δελεαστικά. Όμως δεν είναι δοκιμασμένα και πολλές φορές υπάρχουν bugs (τεχνικά προβλήματα) που είναι ικανά να μη σας αφήσουν να ολοκληρώσετε ποτέ την κατασκευή. Από την άλλη τα παλιότερα θέματα είναι πιο απλά και δεν έχουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά πάνω τους όπως προεγκατεστημένα plugins που συνήθως διαθέτουν τα ποιο νέα. Αφήστε ένα θέμα πρώτα να κάνει αρκετές εκατοντάδες πωλήσεις και μετά επιλέξτε το αφού είναι προτιμότερο να έχουμε ένα ολοκληρωμένο και σωστό site παρά ένα όμορφο, αλλά ημιτελές με πολλά προβλήματα.
 • Ωραίο θέμα αλλά υποστηρίζει βασικές λειτουργείες;
  Πριν την αγορά βεβαιωθείτε αν υποστηρίζονται βασικές λειτουργείες όπως: πολλαπλά sidebar, σελίδες με πλήρη ανάπτυξη στο πλάτος, blog, σχόλια, χάρτης ιστοσελίδας html, αλλά και μερικά από τα βασικά plugins ( SEO,W3 Total Cache, Google XML Sitemaps, Wordfence Security, Contact Form 7) όπως και την υποστήριξη έτοιμων shortcode wordpress.
 • Δες το website μου από το Firefox παίζει καλύτερα.
  Πόσες φορές έχετε ακούσει το παραπάνω; Πραγματικά πολύ σημαντικό είναι να παίζει το site που κατασκευάζουμε να όλους τους borwsers (φυλλομετρητές) και για αυτό είναι υπεύθυνο το θέμα που θα επιλέξουμε. Μπορεί να υπάρχουν browsers που έχουν την μεγαλύτερη χρηστικότητα όπως chrome, mozilla, internet explorer αλλά υπάρχουν χρήστες που χρησιμοποιούν και διάφορους άλλους φυλλομετρητές και μάλιστα δεν είναι και μικρός αριθμός. Δείτε την συμβατότητα με τους borwsers που δηλώνει ο κατασκευαστής αλλά και από μόνος σας κάντε ένα τεστ σε πολλούς browsers αλλά και λίγο παλαιότερες version.
 • Είναι κατάλληλο για SEO;
  Πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να αλλάξει την απόφασή σας για την αγορά κάποιου WordPress θέματος. Το WordPress από μόνο του είναι φιλικό στο search engine optimization, γιατί το βασικότερο του προσόν είναι να έχει πολύ καθαρό κώδικα. Αν το θέμα που θα επιλέξετε κρατάει την ποιότητα του καθαρού κώδικα έχει και μια καλή αρχιτεκτονική σχεδίασης τότε πολύ ποιο εύκολα οι μηχανές αναζήτησης θα κατανοήσουν το περιεχόμενό σας και θα το παρουσιάσουν σε όσους ψάχνουν. Ελέγξτε το θέμα σας σε μια online seo checker μηχανή, και δείτε τι βαθμολογία παίρνει για το on page seo που μπορεί να σας παρέχει το WordPress θέμα.
 • Υποστήριξη που παρέχεται στο θέμα.
  Όσο ποιο άμεσα έχετε απάντηση στα προβλήματα ή απορίες που θα δημιουργηθούν κατά τη χρήση του WordPress theme που θα επιλέξετε τόσο μεγαλύτερο βαθμό να δώσετε για την επιλογή του θέματος. Το καλύτερο φυσικά είναι να υπάρχουν και αρκετοί τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία κατασκευής όπως: μέσο τηλεφώνου , email, forum, FAQ, βίντεο εκπαίδευση, ηλεκτρονικούς οδηγούς.
 • Responsive σχεδιασμός και συσκευές.
  Να προσαρμόζεται στα μεγέθη που θα παρουσιάζετε το site σας. Θα δείτε στα Google analytics που θα περάσετε στο website σας ότι πολλοί επισκέπτες πλέον είναι από άλλες συσκευές και όχι από σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την ποσότητα αυτή, και θα θέλετε αν το site σας δεν είναι συμβατό με 240px, 320px, 480px, 768px που είναι τα πιο συνήθη μεγέθη που χρησιμοποιούνται από κινητές συσκευές και tablets.Τα ποιο αποτελεσματικά θέματα είναι responsive themes που από μόνα τους καταλαβαίνουν το μέγεθος της οθόνης και παρουσιάζονται σωστά χωρίς να δυσκολεύουν τον χρήστη.
 • Απλότητα της σελίδας.
  Τα πολύ φανταχτερά sites να ξέρετε ότι έχουν πολύ σύντομο χρόνο αποχωρήσεων των χρηστών για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί η απλότητα πλέον αρέσει επειδή δεν αποσπά τον αναγνώστη οπότε δεν τον κουράζει, και δεύτερον γιατί το site φορτώνεται πιο γρήγορα. Δείτε το πιο καθημερινό σας παράδειγμα την Google, όλες οι σελίδες τους είναι απλές λευκές και ευανάγνωστες, λέτε αυτή να μην ξέρουν?

Γενικά θα βρείτε πολλά ωραία δωρεάν θέματα για wordpress, δείτε όμως τους όρους χρήσης και τους περιορισμούς που έχουν, εγώ θα σας πρότεινα να επενδύσετε στην online παρουσίασή σας και να μην λυπηθείτε τα πολύ λίγα euro που θα χρειαστούν για να αγοράσετε ένα καλό θέμα.

Tα ποιο βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν να αποφασίσετε ποιο WordPress theme θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή της ιστοσελίδα σας με WordPress.

Related Post

Recent Posts

Έχουμε υψηλά πρότυπα που ορίζουν την προσέγγισή μας. Βασιζόμαστε στην ποιότητα, στην εύρωστη διαχείριση σφαλμάτων, στις εγγυήσεις και στην ανοικτή επικοινωνία. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να δουλεύουμε εστιάζοντας στην ποιότητα, με βάση το ενδιαφέρον των πελατών μας.

Διαλέξτε τη γλώσσα σας: English  / Greek

Copyright © All Data |  Powered by Abouthotelier

ΕΣΠΑ